ΚΥΠΡΟΣ

Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Δεσμοφύλακας βρίσκεται σε άδεια ασθενείας από το 2015!

Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο: Δεσμοφύλακας βρίσκεται σε άδεια ασθενείας από το 2015!
Εναντίον του εν λόγω δεσμοφύλακα βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Σε άδεια ασθενείας από το 2015 μέχρι σήμερα βρίσκεται δεσμοφύλακας των Κεντρικών Φυλακών, ο οποίος έχει κληθεί ενώπιον Ιατροσυμβουλίου συνολικά 12 φορές, ωστόσο δεν εμφανίστηκε σε καμία συνεδρία.

Το θέμα ανέδειξε η Ελεγκτική Υπηρεσία σε ειδική έκθεσή της για τον έλεγχο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξεως.

Όπως προκύπτει από την έκθεση του Γενικού Ελεγκτή, ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας που προσλήφθηκε στο Τμήμα Φυλακών το 2006 και εξακολουθεί να κατέχει οργανική θέση, απουσιάζει από τα καθήκοντά του, εφόσον βρίσκεται με άδεια ασθενείας από τις 4/1/2015 μέχρι σήμερα.

Από το 2015 ο συγκεκριμένος δεσμοφύλακας κλήθηκε συνολικά 12 φορές ενώπιον του Ιατροσυμβουλίου, ωστόσο δεν εμφανίστηκε σε καμία συνεδρία, ενώ από τις 28/6/2019 δεν έχει προσκομίσει οποιοδήποτε ιατρικό πιστοποιητικό, παρά τις επανειλημμένες υποδείξεις από τη Διεύθυνση του Τμήματος Φυλακών και συνεπώς θεωρείται ότι διαπράττει και το πειθαρχικό παράπτωμα της αδικαιολόγητης απουσίας από το καθήκον του.

Διευκρινίζεται ότι ο δεσμοφύλακας από τις 26/4/2016 είναι χωρίς απολαβές, ωστόσο όπως σημειώνει ο Γενικός Ελεγκτής, το γεγονός ότι δεν εργάζεται για περίοδο μεγαλύτερη των έξι χρόνων, μαζί με τη συστηματική άρνησή του να παρουσιαστεί ενώπιον Ιατροσυμβουλίου, συνιστούν σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα.

Εναντίον του εν λόγω δεσμοφύλακα βρίσκεται σε εξέλιξη πειθαρχική έρευνα.

ΠΗΓΗ: ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ