ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Κύπρο για το διαδικτυακό bullying και την παιδική πορνογραφία (vid)

Συναγερμός στην Κύπρο για το διαδικτυακό bullying και την παιδική πορνογραφία
Ανησυχητική αύξηση των υποθέσεων, σε σχέση μάλιστα με το μικρό μέγεθος της Κύπρου
ALPHA CYPRUS

Eκατόν έντεκα υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων μέσω διαδικτύου, διερεύνησε μέχρι στιγμής το Γραφείο Καταπολέμησης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για τους πέντε πρώτους μήνες του 2022, σε αντίθεση με 214 υποθέσεις που διερευνήθηκαν κατά το 2021.

Ο Επικεφαλής του Γραφείου Αντρέας Αναστασιάδης έκανε λόγο στην εκπομπή Alpha Eνημέρωση για ανησυχητική αύξηση των υποθέσεων, σε σχέση μάλιστα με το μικρό μέγεθος της Κύπρου. Εξήγησε ότι οι υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας χωρίζονται σε:

"Φέτος μέχρι σήμερα έχουμε 45 παιδιά που αντιμετώπισαν τέτοια προβλήματα και τους δόθηκαν οι ανάλογες οδηγίες. Προσπαθούμε να εντοπίσουμε τα πρόσωπα πίσω από τη διάδοση, να περιορίσουμε την διάδοση και ο στόχος είναι να διαγράψουμε αυτό το υλικό"

Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε ότι στόχος είναι η προστασία και η διαχείριση τόσο των θυτών όσο και των θυμάτων και γι' αυτό υπάρχει στενή συνεργασία με τις Υπηρεσίες Κοινωνικής Ευημερίας, το σχολείο και άλλους φορείς.

"Ένα ακόμη θέμα που έχει παρουσιαστεί έιναι το bullying που μια ομάδα χρηστών, κοροϊδεύουν ένα παιδί για τον σωματυπο του, μια πράξη του ή την ομιλία του και προσπαθούμε πολύ έντονα για να σταματήσουμε αυτό το φαινόμενο."

ΠΗΓΗ alphanews.live

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων