ΚΥΠΡΟΣ

Μαρία Αριστοτέλους: Συγκινεί η Κύπρια πρωταθλήτρια που νίκησε τον καρκίνο

Μαρία Αριστοτέλους: Συγκινεί η Κύπρια πρωταθλήτρια που νίκησε τον καρκίνο

Μαθήματα ζωής από την Μαρία Αριστοτέλους, την αθλήτρια από την Κύπρο που έδωσε τον μεγαλύτερο αγώνα της ζωής της και κατάφερε να βγει νικήτρια.

Συγκλονίζουν τα λόγια της Μαρίας Αριστοτέλους, της 32χρονης πρωταθλήτριας στο επί κοντώ η οποία πολέμησε με τον καρκίνο και κατάφερε να τον κερδίσει, παραδίδοντας ταυτόχρονα μαθήματα ζωής για το πώς να αντιμετωπίζουμε τις δυσκολίες.

Τον Οκτώβριο του 2023 ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε με καρκίνο κρατώντας ένα υπερηχογράφημα στα χέρια της, το οποίο έξι μήνες μετά το έσκισε στα δύο!

Στη συνέντευξη της που είχε δώσει στην εκπομπή LIVE NEWS είχε πει πως όλα ξεκίνησαν όταν τυχαία ψηλάφισε κάτι στο λαιμό της.

Οι αρχικές εξετάσεις βγήκαν καθαρές όμως η ίδια θα πει πως ήξερε καλά τον εαυτό της και συνέχισε να απευθύνεται σε γιατρούς.

Εν τέλει αυτό που είχαν εντοπίσει ήταν η μετάσταση του καρκίνου στους λεμφαδένες καθώς ο καρκίνος προϋπήρχε ήδη κάτω από τη μύτη τους.

«Mε κάθε Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση»

Η Μαρία Αριστοτέλους έχοντας πλέον κερδίσει τη σκληρή μάχη μίλησε στο Live News, περιγράφοντας τα συναισθήματα της.

«Είναι ένας Γολγοθάς, τον οποίον ανεβαίνεις. Όπως και με κάθε Γολγοθά, έρχεται η Ανάσταση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Ήμουν έτοιμη ανά πάσα στιγμή για το οτιδήποτε. Από τη στιγμή της διάγνωσης μέχρι το τέλος υπάρχει μία πορεία. Ήθελα να είμαι σωστή, να ζήσω κάθε στιγμή όπως θα ήθελα να τη ζήσω», είπε.

Από τις πιο δύσκολες στιγμές στιγμές της ήταν η τέταρτη θεραπεία της. «Δεν μπορούσα να καταπιώ, πονούσε ο λαιμός μου», πρόσθεσε.

Μάλιστα, τόνισε ότι δεν περίμενε τέτοια ευχάριστη εξέλιξη: «Δεν είπα ποτέ ότι θα κερδίσω, είπα ότι θα προσπαθήσω με όλες μου τις δυνάμεις για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Δεν σκεφτόμουν ποτέ ότι θα φύγει τελείως και θα γίνει καλά, δεν υπήρχαν προγνωστικά».