ΚΥΠΡΟΣ

10 χιλιάδες τουρκικές λίρες ή φυλάκιση για τους κύπριους αστυνομικούς

10 χιλιάδες τουρκικές λίρες ή φυλάκιση για τους κύπριους αστυνομικούς

Την καταβολή του ποσού των 10 χιλιάδων τουρκικών λιρών ως χρηματική εγγύηση για την απελευθέρωση για κάθε έναν από τους τρεις αστυνομικούς, ή την τρίμηνη φυλάκιση τους αν δεν καταβάλουν το ποσό, αποφάσισε το «ψευδοστρατοδικείο» των Κατεχομένων για τα μέλη της κυπριακής αστυνομίας που απήχθησαν την Κυριακή από τις κατοχικές δυνάμεις, ενώ καταδίωκαν 19χρονο που οδηγούσε όχημα με πινακίδες του ψευδοκράτους, σε περιοχή εντός της νεκρής ζώνης.

Κατά την ακροαματική διαδικασία στο ψευδοστρατοδικείο, οι τρεις αστυνομικοί ανέφεραν πως νόμιζαν ότι βρίσκονταν σε ελληνοκυπριακό έδαφος.

Σημειώνεται ότι οι τρεις απαχθέντες ελληνοκύπριοι αστυνομικοί, αναμένεται να οδηγηθούν εντός της ημέρας και ενώπιον του αποκαλούμενου πολιτικού «δικαστηρίου» στην κατεχόμενη Λευκωσία. Η «διαδικασία» εκεί θα διεξαχθεί για τις καταγγελίες περί ξυλοδαρμού του 19χρονου Τουρκοκυπρίου, που φέρεται να είναι μεγαλέμπορος ναρκωτικών, και καταδιώκονταν από τους αστυνομικούς.

Σε κινητοποίηση έχουν τεθεί οι κυπριακές αστυνομικές αρχές και το υπουργείο Άμυνας, ενώ η κυβέρνηση προβαίνει σε ενέργειες προς τα Ηνωμένα Έθνη για απελευθέρωση των τριών αστυνομικών.