ΚΥΠΡΟΣ

Mαστίζει η πειρατεία τον κλάδο επαγγελματιών οδηγών ταξί στην Πάφο

Mαστίζει η πειρατεία τον κλάδο επαγγελματιών οδηγών ταξί στην Πάφο

Μεγάλο πρόβλημα έχει καταστεί για τον Σύνδεσμο Αστικών Ταξί Πάφου το φαινόμενο της πειρατείας στο κλάδο τους.

Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου αστικών ταξί Πάφου Γεώργιος Κόκκινος ανέφερε στο ΚΥΠΕ πως τα αρμόδια κυβερνητικά τμήματα δεν έχουν ανταποκριθεί στις εκκλήσεις και στα παράπονα του συνδέσμου αναφορικά με την πειρατεία στο χώρο που πλήττει τους επαγγελματίες .

Ένεκα της κατάστασης, πρόσθεσε ο κ. Κόκκινος, πολλοί επαγγελματίες μετά από πολλά χρόνια δουλειάς αναγκάζονται να εγκαταλείψουν το χώρο.

Ο σύνδεσμος του είπε, έχει σωρεία καταγγελιών για διπλοκάμπινα οχήματα τα οποία μεταφέρουν επιβάτες από και προς τα αεροδρόμια ή και για πειρατές ταξιτζήδες να λαμβάνουν χρήματα από υποτιθέμενους συγγενείς και φίλους τους που μεταφέρουν στα αεροδρόμια.

Ο κ. Κόκκινος κάλεσε την πολιτεία να παρέμβει, και πρόσθεσε πως τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου, προσπαθούν με νύχια και με δόντια, κατά την έκφραση του, να αποτρέψουν συναδέρφους τους που ήθελαν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους σε αρκετές περιπτώσεις.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου αστικών ταξί Πάφου, ανέφερε πως αρκετές οι οδηγοί αστικών ταξί στην Πάφο, ζουν το Γολγοθά τους, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες, και δεν μπορούν να αυτοσυντηρήσουν τις οικογένειες τους ενώ με την πειρατεία στον κλάδο συνέχισε, η κατάσταση δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο.

Ο κ. Κόκκινος κατήγγειλε τέλος ότι οι πειρατές ταξιτζήδες υπερχρεώνουν τους πελάτες τους με τους οποίους κλείνουν ραντεβού μέσω κοινών γνωστών ή διαδικτύου.

ΠΗΓΗ icyprus