ΚΥΠΡΟΣ

Συλικιώτης: Παραποιήθηκαν δηλώσεις μου για την επιστολή της τρόικας

Συλικιώτης: Παραποιήθηκαν δηλώσεις μου για την επιστολή της τρόικας

Ο υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης, έκανε λόγο για παραποίηση των δηλώσεών του, που έκανε χθες στο ΡΙΚ για το ότι δεν ενημερώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών αναφορικά με επιστολή της τρόικας σχετικά με τον σχεδιασμό και τη διαχείριση του φυσικού αερίου.

Μετά τα σημερινά δημοσιεύματα περί καταγγελιών του υπουργού Εμπορίου κατά του υπουργού Οικονομικών και «εμφύλιο στην κυβέρνηση» ο κ. Συλικώτης σε νέες δηλώσεις στο ΡΙΚ ανέφερε ότι στην επιστολή η τρόικα, ζητούσε να γίνεται διαβούλευση πριν από οποιαδήποτε απόφαση και μας καλούσε να συμφωνήσουμε.

Ουσιαστικά, είπε, «βάζει από το παράθυρο κάτι το οποίο είχε συζητηθεί και τελικά διαγράφηκε από το μνημόνιο». Είπε επίσης ότι το υπουργείο Οικονομικών απάντησε ότι θα εξετάσει το θέμα, διευκρινίζοντας ότι αυτό δεν σημαίνει πως το υπουργείο Οικονομικών υιοθετεί τη θέση της τρόικας. «Άλλο το θα εξετάσουμε και άλλο το υιοθετούμε» είπε. Επίσης, επισήμανε ότι δεν πρέπει να γίνει αποδεχτή συγκυριαρχία ή περιορισμός της κυριαρχίας του κράτους, όπως απαιτεί η τρόικα. Για τη μη ενημέρωσή του, ο κ. Συλικιώτης παρέπεμψε στον υπουργό Οικονομικών, προσθέτοντας ότι έχει διαταχθεί και έρευνα για τη διαρροή της επιστολής στον Τύπο.