ΚΥΠΡΟΣ

Κίνδυνος για στάση πληρωμών στους δήμους από τον Μάρτιο

Κίνδυνος για στάση πληρωμών στους δήμους από τον Μάρτιο

Μπροστά στο ενδεχόμενο στάσης πληρωμών βρίσκονται για ακόμα μια φορά οι δήμοι. Το πρόβλημα αυτή τη φορά φαίνεται να είναι μεγαλύτερης έκτασης, καθώς ο κίνδυνος αφορά ακόμα και μεγάλους δήμους, στους οποίους η κατάσταση δεν ήταν τόσο τραγική όπως σε μερικούς άλλους.

Το θέμα απασχόλησε πρόσφατα σύσκεψη των δήμων της μείζονος Λευκωσίας, οι οποίοι βρίσκονται προ του κινδύνου κήρυξης στάσης πληρωμών τους επόμενους μήνες εξαιτίας έλλειψης ρευστού στα ταμεία τους.

Για το σκοπό αυτό ο δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζης, με επιστολή του προς τους υπουργούς Οικονομικών Βάσο Σιαρλή και Εσωτερικών Ελένη Μαύρου, ζητεί εκ μέρους όλων των δήμων της μείζονος Λευκωσίας όπως η καταβολή της κρατικής χορηγίας για το 2013 γίνει άμεσα προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έλλειψη ρευστότητας.

Σημειώνεται εξάλλου ότι φέτος θα υπάρξει και άλλη μείωση στους προϋπολογισμούς που ετοιμάστηκαν για το 2013 αφού θα μειωθεί επιπρόσθετα η κρατική χορηγία. Γεγονός που αναμένεται ότι θα προκαλέσει ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα λειτουργίας στους δήμους.

ΠΗΓΗ «Φιλελεύθερος»