ΚΥΠΡΟΣ

Φρουρά 15 αστυνομικών για Χριστόφια

Φρουρά 15 αστυνομικών για Χριστόφια

Με αυξημένη φρουρά λόγω ειδικών περιστάσεων, όπως αναφέρεται, αποχωρεί αύριο ο πρόεδρος Χριστόφιας, μετά από πρόσφατη απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελεύθερου», ύστερα από εισήγηση της Αστυνομίας και πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης, το Υπουργικό Συμβούλιο αποφάσισε όπως παραχωρηθεί στον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, φρουρά από 15 αστυνομικούς.

Η φρουρά θα καλύπτει τη συνοδεία του, την οικία του στην Έγκωμη και την εξοχική του κατοικία στο Κελλάκι.

Σύμφωνα με την εισήγηση της Αστυνομίας, η φρουρά θα του παραχωρηθεί για έξι μήνες και θα επαναξιολογηθεί ανάλογα και με τις συνθήκες που θα επικρατούν.

Η αυξημένη φρουρά παραχωρήθηκε λόγω των γεγονότων που ακολούθησαν μετά την τραγωδία στο Μαρί, τις απειλές που δέχθηκε ο πρόεδρος Χριστόφιας αλλά και τις ύβρεις που ακολούθησαν από πολίτες που διαφωνούσαν με τη στάση του στο όλο ζήτημα.

Στο μεταξύ, χθες ανακοινώθηκαν οι μετακινήσεις άλλων 16 αστυνομικών για τη συνοδεία του εκλελεγμένου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη (μεταξύ τους και δύο γυναίκες για τη συνοδεία της συζύγου του). Σήμερα θα τοποθετηθεί και ο νέος υπεύθυνος της Προεδρικής Φρουράς.