ΚΥΠΡΟΣ

ΕΔΕΚ: Ενημέρωση Εθνικού για καθορισμό στρατηγικής στο Κυπριακό

ΕΔΕΚ: Ενημέρωση Εθνικού για καθορισμό στρατηγικής στο Κυπριακό

Το ΚΣ ΕΔΕΚ θεωρεί ότι επιβάλλεται η σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου για πλήρη ενημέρωση και για καθορισμό στρατηγικής διαχείρισης των εξελίξεων στο Κυπριακό, υπενθυμίζοντας τις δεσμεύσεις του Προέδρου Αναστασιάδη για απόσυρση των απαράδεκτων υποχωρήσεων στις απευθείας διαπραγματεύσεις και για διαμόρφωση ολοκληρωμένου περιγράμματος λύσης του Κυπριακού, προγράμματος το οποίο να τεθεί ενώπιον της ευρωπαϊκής αλλά και της διεθνούς κοινότητας.

Σε δήλωση του σήμερα, ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, Δημήτρης Παπαδάκης, σχετικά με τις πρόσφατες "ζυμώσεις", ανέφερε ότι οι πληροφορίες και η κινητικότητα γύρω από το Κυπριακό εγείρουν ερωτηματικά.

"Το ζήτημα δεν είναι μόνον ο χρόνος έναρξης των όποιων διαπραγματεύσεων, αλλά πάνω σε ποια βάση θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις", είπε ο κ. Παπαδάκης, διερωτώμενος μήπως θα είναι "πάνω στην ίδια ανεπαρκή διαπραγματευτική βάση, στην οποία ξεκίνησαν τον Σεπτέμβριο του 2008;".

Δεύτερον, συνέχισε, "πότε θα αποσυρθούν οι ‘γενναιόδωρες προσφορές’ που έγιναν κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων των τελευταίων τεσσάρων χρόνων;".

Ο Γραμματέας της ΚΕ της ΕΔΕΚ έθεσε, επίσης, το ερώτημα κατά πόσον "η Κυβέρνηση είναι σύμφωνη με την κωδικοποίηση, που είχε εξαγγείλει ότι θα προετοιμάσει ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, προφανώς με συγγραφέα τον Αλεξάντερ Ντάουνερ".

"Για όλα αυτά τα ζητήματα", δήλωσε ο κ. Παπαδάκης, "χρειάζονται διευκρινίσεις από την πλευρά της Κυβέρνησης".

ΠΗΓΗ icypus