ΚΥΠΡΟΣ

Εκδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στις ΚΑ έξω από την Βουλή

Εκδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων στις ΚΑ έξω από την Βουλή

Με πανό που έγραφαν «Απαιτούμε εφαρμογή των συμφωνιών», «Το κράτος να τηρήσει τα συμφωνηθέντα» «Σεβασμός στις συμφωνίες Κυβέρνησης-Συντεχνιών» κ. ά., δεκάδες εργαζόμενοι στις Κυπριακές Αερογραμμές (ΚΑ) μαζεύτηκαν το πρωί έξω από το κτήριο της Βουλής των Αντιπροσώπων με αφορμή τη συζήτηση των τελευταίων εξελίξεων για το σχέδιο αναδιάρθρωσης της εταιρείας και για τις αποφάσεις για τερματισμό υπηρεσιών αριθμού προσωπικού του κρατικού αερομεταφορέα.

Η Αστυνομία έλαβε ισχυρά μέτρα ασφαλείας κλείνοντας τον δρόμο έξω από την Βουλή. Μεγάλος αριθμός ανδρών της Μηχανοκίνητης Μονάδας Αμεσης Δράσης (ΜΜΑΔ) με αντιδιαδηλωτικές εξαρτήσεις παρατάχθηκε στην κεντρική είσοδο του κτηρίου της Βουλής που έκλεισε καθώς και στα δύο σημεία έξω από τον δρόμο της Βουλής που έκλεισε για την τροχαία.

Σε κάποια στιγμή απειλήθηκαν επεισόδια όταν οι διαμαρτυρόμενοι συγκεντρώθηκαν έξω από την έξοδο του χώρου στάθμευσης της Βουλής, γιουχαίζοντας επισήμους που έβγαιναν με τα αυτοκίνητα τους για να φύγουν. Για λόγους ασφαλείας συγκεντρώθηκε αστυνομική δύναμη για να αποτρέψει δυσάρεστες καταστάσεις.

ΠΗΓΗ icyprus