ΚΥΠΡΟΣ

Aυτοψία στη σκηνή του πενταπλού φονικού στην Αγ.Νάπα

Aυτοψία στη σκηνή του πενταπλού φονικού στην Αγ.Νάπα

Αυτοψία στην σκηνή της εν ψυχρώ δολοφονίας των πέντε ατόμων στην Αγία Νάπα τον Ιούνιο του 2012, διενήργησε το Μόνιμο Κακουργιοδικείο που συνεδριάζει στη Λάρνακα.

Από το πρωί η Αγία Νάπα μετατράπηκε σε απόρθητο φρούριο με πάνοπλα μέλη του Ειδικού αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και της ΜΑΔΔ να είναι με το δάκτυλο στην σκανδάλη. Τόσο οι κατηγορούμενοι όσο και τα μέλη του κακουργιοδικείου αλλά και οι δημόσιοι κατήγοροι μεταφέρθηκαν στο χώρο του φονικού κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Οι δύο κατηγορούμενοι Ελλαδίτες φαινόντουσαν ψυχραιμοι ενόσω βρίσκονταν στο σκηνικό του θανάτου.

Ο εκπρόσωπος της κατηγορούσας αρχής, Αντρέας Αριστείδης, υπέδειξε στο δικαστήριο σημεία τα οποία αποτελούν κλειδί για την υπόθεση προκειμένου να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα της τοποθεσίας όπου διαπράχθηκε το πρωτοφανές φονικό.

Υπέδειξε επίσης το νυχτερινό κλάπ, απ’ όπου αναχώρησαν λίγα λεπτά πριν το φόνο τα 5 θύματα, τη διαδρομή, που ακολούθησαν και το σημείο της οδού, που ακινητοποιήθηκε το όχημα των 5 δολοφονηθέντων Πολύ σημαντική ήταν και η υπόδειξη της κάμερας που κατέγραψε μέσα από αντανακλαστή υαλοπίνακα μπυραρίας τη σκηνή του φόνου

Ακολούθως υποδείχθηκε η διαδρομή που φαίνεται σύμφωνα με τον ισχυρισμό της αστυνομίας διαφυγής των δραστών.

Σημειώνεται ότι η επιχείρηση της αστυνομίας για διερεύνηση του φονικού εκτιμήθηκε ως υψηλού υψηλού κινδύνου και στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία ένεκα του άψογου επιχειρησιακού σχεδίου των επικεφαλής Ουλαμών που βρέθηκαν στην Αγία Νάπα.

ΠΗΓΗ sigmalive.com