ΚΥΠΡΟΣ

ΔΗΣΥ: Να μειωθεί ο φόρος στην ακίνητη περιουσία

ΔΗΣΥ: Να μειωθεί ο φόρος στην ακίνητη περιουσία

Εάν η κυβέρνηση δεν αναλάβει πρωτοβουλία για μείωση του φόρου ακίνητης ιδιοκτησίας, τότε θα το πράξει ο ΔΗΣΥ, δήλωσε ο Πρόεδρος του Κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου σχολιάζοντας την πρόθεση του ΔΗΣΥ να υποβάλει σχετική πρόταση προς αυτή την κατεύθυνση τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι κάτι τέτοιο θα πρέπει να γίνει με σοβαρότητα, προσθέτοντας ότι «για όσο ποσό μειώσουμε το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας θα πρέπει να μειώσουμε και τις δαπάνες του κράτους».

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ ανέφερε ότι «η Τρόικα, στο προκαταρκτικό μνημόνιο που κατέθεσε τον Ιούλιο του 2012, πρότεινε την αύξηση στον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας κατά 20 εκ. ευρώ επιπροσθέτως. Η τότε Κυβέρνηση», πρόσθεσε, « αντιπρότεινε επιπρόσθετα έσοδα από τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας 69 εκ. ευρώ, έχοντας τη φιλοσοφία αντί να μειώνεις τις δαπάνες να αυξάνεις φόρους».

«Δεν είναι η κακιά Τρόικα που ζήτησε να πάρουμε επιπρόσθετα 69 εκ. ευρώ από τον φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας αλλά η προηγούμενη Κυβέρνηση. Δεν κάνω κριτική, λέω γεγονότα», είπε.

Ο κ. Νεοφύτου είπε ότι «προεκλογικά, όλα τα κόμματα και όλοι οι υποψήφιοι δεσμεύτηκαν ότι οι 982 έκτακτοι ωρομίσθιοι θα επαναπροσλαμβάνονταν -παρά το ότι η κακία Τρόικα έκρινε ότι δεν δικαιολογείτο η επαναπρόσληψη τους- χωρίς να αυξηθεί το ωράριο των καθηγητών και των δασκάλων κατά μια ώρα».

Η νέα Κυβέρνηση, συνέχισε, « γι’ αυτό όλο το κόστος, το μισό (κόστος) το μετακύλησε σε μια επιπρόσθετη εισφορά των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα αλλά παράλληλα αυξάνοντας και την φορολογία της ακίνητης ιδιοκτησίας κατά 6 εκ. ευρώ».

Άρα, κατέληξε, « τα 20 εκ. της Τρόικας έγιναν 69 εκ. από την προηγούμενη Κυβέρνηση και τα 69 εκ. έγιναν 75 εκ. από τη νυν Κυβέρνηση γιατί ήταν αίτημα όλων των κομμάτων αλλά και όλων των υποψηφίων κατά τις προεδρικές εκλογές», όπως διαβάζουμε στο Ikypros.gr.