ΚΥΠΡΟΣ

Ποινική ανάκριση στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Ποινική ανάκριση στην Κεντρική Τράπεζα Κύπρου

Οδηγίες στην Αστυνομία για να ξεκινήσει ποινική ανάκριση για διάπραξη πιθανών ποινικών αδικημάτων για πιθανή διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα έδωσε η Νομική Υπηρεσία.

Σε διάσκεψη τύπου που παραχώρησε πριν από λίγο ο Βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκος Ερωτοκρίτου, είπε ότι οι οδηγίες δόθηκαν με αφορμή τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας τόσο με το θέμα των καμερών όπως και για το θέμα των Alvarez & Marsal τα τελευταία τρία εικοσιτετράωρα.

«Δόθηκαν σήμερα στην Αστυνομία οδηγίες να ξεκινήσει ποινική ανάκριση για τη διερεύνηση ενδεχόμενων ποινικών αδικημάτων που αφορούν, πρώτον, τη διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από την ΚΤ, που ήταν εξάλλου και δημόσια τοποθέτηση του ίδιου του Διοικητή της ΚΤ, πλαστογραφία, ενδεχομένως, εγγράφων, εξαπάτηση, ενδεχομένως, μελών του ΔΣ της ΚΤ αλλά και βεβαίως για διάπραξη οποιονδήποτε άλλων αδικημάτων που αφορούν τα πιο πάνω πρόσωπα και ενδεχομένως και τρίτους», είπε ο κ. Ερωτοκρίτου.

Όπως είπε, μεταξύ άλλων θα ερευνηθεί ενδεχόμενη διάπραξη πλαστογραφίας εγγράφων για προχρονολόγηση πιστοποιημένου εγγράφου, ενδεχόμενη εξαπάτηση μελών του ΔΣ της Τράπεζας Κύπρου καθώς και άλλων αδικημάτων.

Η λήψη καταθέσεων, εξήγησε, θα γίνει από όσους η Αστυνομία θεωρεί σκόπιμο.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ