ΚΥΠΡΟΣ

Ρωσικό ενδιαφέρον για τη cdb bank της Κύπρου

Ρωσικό ενδιαφέρον για τη cdb bank της Κύπρου

Σε υπογραφή καταρχήν συμφωνίας (Memorandum of Understanding) για πώληση της cdb bank (πρώην Τράπεζα Αναπτύξεως) προχώρησαν μεγαλομέτοχοι της τράπεζας με Ρώσο επενδυτή που στοχεύει σε εξαγορά του χρηματοπιστωτικού ιδρύματος.

Σημειώνεται ότι το φλερτ υποψήφιων επενδυτών προς την τράπεζα είναι έντονο το τελευταίο δίμηνο και το INBusinessNews είναι σε θέση να γνωρίζει και για άλλες επαφές που έγιναν στην Κύπρο. Ενήμερη είναι ήδη και η Κεντρική Τράπεζα που θα δώσει τελικώς και το πράσινο φως, ωστόσο, θα πρέπει να προχωρήσουν οικονομοτεχνικοί έλεγχοι (due diligence) από όλες τις πλευρές προκειμένου να ολοκληρωθεί το deal.

Μετά τα γεγονότα Μαρτίου, η τράπεζα χρειαζόταν επιπρόσθετα 13εκ. για να φτάσει σε Core Tier 1 9% και για το σκοπό αυτό εκδόθηκαν νέες μετοχές ονομαστικής αξίας 1.71 ευρώ οι οποίες ήταν διαθέσιμες προς τους υφιστάμενους μετόχους μέχρι τις 30 Ιουνίου 2013.

Πάντως, το ρωσικό καθώς και από άλλες πλευρές ενδιαφέρον για τη cdb αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης εν μέσω δυσμενούς οικονομικού περιβάλλοντος και δη στον τραπεζικό κλάδο, ιδίως μετά τις αποφάσεις του Eurogroup κατά τον περασμένο Μάρτιο.

Οι υφιστάμενοι μέτοχοι της τράπεζας είναι:

Path Holdings Ltd 20%

Leon Investment S. A., SPF 20%

Constantinos Shiacolas 16%

Delphis Investments Ltd 14%

Leonidas Ioannou 14%

Intergaz Ltd 10%

CLR Investment Fund Public Ltd 5%

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ