ΚΥΠΡΟΣ

Ο Γ. Ομήρου στην τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα

Ο Γ. Ομήρου στην τελετή για τον Νέλσον Μαντέλα

Ο Πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου, εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη, παρέστη χθες και σήμερα στις επίσημες τελετές που διοργανώθηκαν για την κηδεία του πρώην Προέδρου της Νοτίου Αφρικής Νέλσον Μαντέλα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, χθες ο Πρόεδρος της Βουλής συμμετείχε στην κρατική επιμνημόσυνη τελετή που έγινε στο Στάδιο FNB στο Σοβέτο και στην οποία συμμετείχαν δεκάδες αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, οι ανώτατες αρχές της Νοτίου Αφρικής και οι επικεφαλείς διεθνών οργανισμών, περιλαμβανομένου του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής απέτισε φόρο τιμής στη σορό του Νέλσον Μαντέλα, που εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα στο Προεδρικό Μέγαρο στην πρωτεύουσα Πραιτόρια.

Στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων και άλλους επισήμους που επίσης συμμετείχαν στις εκδηλώσεις.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Νότιο Αφρική, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να παρευρεθεί και να μιλήσει σε συγκεντρώσεις των ελληνικών και κυπριακών παροικιακών οργανώσεων, ενημερώνοντάς τους για τις τελευταίες εξελίξεις στο εθνικό θέμα και την κατάσταση της οικονομίας στην Κύπρο.

Ο Πρόεδρος της Βουλής επιστρέφει στην Κύπρο την Παρασκευή στις 10:15.