ΚΥΠΡΟΣ

Κοντά στο κοινό ανακοινωθέν οι δύο πλευρές, λέει ο «ΥΠΕΞ» Κατεχόμενων

Κοντά στο κοινό ανακοινωθέν οι δύο πλευρές, λέει ο «ΥΠΕΞ» Κατεχόμενων

Ο «υπουργός» Εξωτερικών του παράνομου τουρκοκυπριακού καθεστώτος, Οζντίλ Ναμί, δήλωσε ότι οι δύο πλευρές στην Κύπρο «βρίσκονται κοντά στην κατάληξη του κοινού ανακοινωθέντος», αλλά ισχυρίστηκε ότι υπάρχουν «πολλές αρνητικές δηλώσεις για το θέμα από την ελληνοκυπριακή πλευρά».

Απευθυνόμενος στους Ελληνοκύπριους, τους κάλεσε να υιοθετήσουν μια εποικοδομητική στάση στο Κυπριακό προκειμένου, όπως είπε, να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες για το κοινό ανακοινωθέν.

Ο κ. Ναμί ανέφερε ότι οι προσπάθειες παίρνουν περισσότερο καιρό από ό,τι αναμενόταν και πρόσθεσε ότι ο στόχος για πραγματοποίηση δημοψηφισμάτων τον Μάρτιο δεν μπορεί να επιτευχθεί και αναγκαστικά ο στόχος μετατίθεται.

Καταλήγοντας, ανέφερε ότι είναι δυνατή η επίτευξη συμφωνίας σε λίγους μήνες υπό την προϋπόθεση ότι οι συνομιλίες θα είναι εντατικές.

Στο μεταξύ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, αναμένει την αντίδραση και την τελική απάντηση του Προέδρου Αναστασιάδη στις νέες προτάσεις του για το κοινό ανακοινωθέν. Η τουρκοκυπριακή πλευρά θεωρεί ότι κατά την επίσκεψη Νταβούτογλου έχει τεθεί επί τάπητος ένα νέο πλαίσιο συζήτησης. Συνεργάτες του Ντερβίς Έρογλου ισχυρίζονται ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις για το κοινό ανακοινωθέν με μια νέα πρόταση, «η οποία έρχεται να λύσει πολλά προβλήματα».

πηγη ΑΜΝΑ