ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΕΞ Κύπρου: Δεν ζητάμε δώρα από το Κατάρ αλλά επενδύσεις

ΥΠΕΞ Κύπρου: Δεν ζητάμε δώρα από το Κατάρ αλλά επενδύσεις

Δεν ήρθαμε στο Κατάρ για να ζητήσουμε χρήματα δωρεάν, δήλωσε ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σημειώνοντας παράλληλα ότι αυτό που επιθυμεί η Κυβέρνηση είναι η όποια επένδυση να προσφέρει αμοιβαίο όφελος και στις δύο πλευρές.

«Σε λίγο θα τελειώσει η επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στο Κατάρ», ανέφερε σε δηλώσεις του στο περιθώριο του Επιχειρηματικού Φόρουμ που πραγματοποιείται στη Ντόχα ο κ. Κασουλίδης, προσθέτοντας ότι «παραμένει η δική μου συνάντηση με τον ομόλογό μου Υπουργό Εξωτερικών και επίσης διμερείς συναντήσεις με τους δύο άλλους παρευρισκομένους Υπουργούς με τους δικούς τους ομολόγους».

Σκοπός της επίσκεψης συνέχισε ο Υπουργός Εξωτερικών, «πέραν της ενίσχυσης των φιλικών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών είναι να προσφερθούν οι διάφορες πιθανότητες και ευκαιρίες οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών, είτε σε επίπεδο κράτους – και εδώ γίνεται αναφορά στην πιθανότητα επενδύσεων από μέρους των διαφόρων κρατικών ιδρυμάτων του Κατάρ προς την Κύπρου – είτε μεταξύ των επιχειρηματιών των Κυπρίων και των Καταρινών».

Διαβάστε επίσης

Το Κατάρ ενδιαφέρεται να επενδύσει στην Κύπρο