Ισόβια στους κατηγορούμενους της πενταπλής δολοφονίας στην Αγ.Νάπα

Ισόβια στους κατηγορούμενους της πενταπλής δολοφονίας στην Αγ.Νάπα

Το Μόνιμο Κακουργιοδικείο της Κύπρου επέβαλε την μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στους κατηγορούμενους Δημήτρη Μαμαλικόπουλο και Αναστάσιο Τσεχιλίδηγια την υπόθεση του πενταπλού φόνου στην Αγία Νάπα που διαπράχθηκε στις 23 Ιουνίου 2012.

Κρίθηκαν ένοχοι στην κατηγορία φόνου εκ προμελέτης και η δια βίου φυλάκιση ισχύει απο τις 31/7 /12 ημερομηνία κατά την οποία τελούν υπό κράτηση

Οι κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν από πέντε κατηγορίες φόνου εκ προμελέτης, μια για κάθε θύμα. Η κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης επισύρει ως ποινή την ισόβια φυλάκιση.

Εναντίον των Μαμαλικόπουλου και Τσεχιλίδη, οι οποίοι δεν παραδέχθηκαν ενοχή, είχαν απαγγελθεί πέντε κατηγορίες, μία για κάθε θύμα, ότι δηλαδή τα ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012, σε κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας, εκ προμελέτης επέφεραν με παράνομη πράξη, δηλαδή πυροβολώντας με πυροβόλο όπλο κατηγορίας Β, το θάνατο των Φίλιππου Λουκαΐδη 33 ετών και Μάριου Καραολή 28 ετών από τη Λευκωσία, του Γιώργου Γεωργίου 35 ετών από το Παραλίμνι και των Τζιορτζιάν Καταλίν Κομάν 25 ετών και Μαρσέλ Αουρέλ Κολεάσα 33 ετών από τη Ρουμανία.

Επίσης, κατηγορούνται για μεταφορά πυροβόλου όπλου κατηγορίας Β, τύπου Γκλογκ, χωρίς την άδεια του Αρχηγού της Αστυνομίας, παράνομη κατοχή εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων και παράνομη μεταφορά εκρηκτικών υλών, δηλαδή 14 φυσιγγίων πυροβόλου όπλου 9 μιλιμέτρων, σύμφωνα με το ΣΙΓΜΑ.

Διαβάστε επίσης

Στο Κακουργιοδικείο σήμερα ο 5πλος φόνος στην Αγ.Νάπα