ΚΥΠΡΟΣ

Γιάφκα όπλων εντοπίστηκε στην Κύπρο

Γιάφκα όπλων εντοπίστηκε στην Κύπρο

Αυτοκίνητο στο Ακρωτήρι της Κύπρου μετατράπηκε σε γιάφκα όπλων.

Το έκρυψαν κοντά σε εκκλησία, αλλά ο οπλισμός εντοπίστηκε από την αστυνομία. Έγιναν δύο εντάλματα σύλληψης, εναντίον 32χρoνου και του συνεργού του. Δεν αποκλείεται τα όπλα να σχετίζονται με τις πληροφορίες για εγκληματική ενέργεια εναντίον επιχειρηματία στην Αμμόχωστο.

Η πληροφορία που έφτασε την Παρασκευή στην αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων έκανε λόγο για όχημα το οποίο βρισκόταν για μέρες σταθμευμένο έξω από την εκκλησία του Τιμίου Σταυρού στο Ακρωτήρι.

Μέλη της αστυνομίας των Βρετανικών Βάσεων έσπευσαν στην περιοχή και διαπίστωσαν πως το όχημα ήταν κλειδωμένο. Έθεσαν υπό φρούρηση την περιοχή ενώ κάλεσαν και για κατάθεση την ιδιοκτήτρια του οχήματος η οποία ανέφερε πως το όχημα το είχε πουλήσει σε 32χρoνο ο οποίος έχει απασχολήσει επανειλημμένα την αστυνομία.

Χθες το απόγευμα οι αστυνομικοί άνοιξαν το όχημα και μέσα εντόπισαν καλά κρυμμένα ένα στρατιωτικό τυφέκιο G3A4 χωρίς αριθμό εγγραφής, ένα κοντόκανο κυνηγετικό, πέντε πιστόλια, αριθμό σφαιρών, χειροβομβίδα, μαχαίρι και ξιφολόγχη.

Τα όπλα παραλήφθηκαν από την αστυνομία των Βρετανικών Βάσεων για εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο έχουν ύποπτο παρελθόν, σενάριο που μόνο απομακρυσμένο δεν είναι. Πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο οπλισμός τοποθετήθηκε στο συγκεκριμένο σημείο, για να παραληφθεί στη συνέχεια από άλλο πρόσωπο ή πρόσωπα.

Εναντίον του 32χρoνου και συνεργού του, έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και καταζητούνται. Αντικείμενο έρευνας αποτελεί η προέλευση αλλά και η κατάληξη των όπλων, αφού δεν αποκλείεται τα όπλα να είναι αυτά που έψαχνε η αστυνομία σε σχέση με πληροφορίες που δόθηκαν στις αρχές για επικείμενη εγκληματική ενέργεια κατά επιχειρηματία στην Αμμόχωστο.

πηγη ΦΙΛΟΞΕΝΟΣ