ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Kύπρου: Το ν/σ διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων

ΥΠΟΙΚ Kύπρου: Το ν/σ διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων

Ο υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, διαβεβαίωσε ότι με το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, διασφαλίζονται πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων.

Μιλώντας το πρωί στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε επίσης ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν λόγο και ρόλο στη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Με το νομοσχέδιο, είπε, γίνεται ξεκάθαρο ότι δεν αφαιρούνται, ούτε υπονομεύονται οποιαδήποτε εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων.

Αναφερόμενος στα σχέδια εθελούσιας αποχώρησης, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι είναι αναγκαία, προκειμένου οι ημικρατικοί οργανισμοί να καταστούν πιο αποδοτικοί και ανταγωνιστικοί. Δεν μπορεί, είπε, να λειτουργούν με υπεράριθμο προσωπικό, για αυτό και θα πρέπει να δοθούν ελκυστικά σχέδια εθελούσιας αποχώρησης. Ήδη, πρόσθεσε, στη CYTA εφαρμόζεται σχέδιο με πρωτοβουλία εργαζομένων.

Ο υπουργός Οικονομικών, επανέλαβε ότι η χθεσινή έγκριση του νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, σηματοδοτεί την έναρξη μιας μακράς διαδικασίας και μιας ευκαιρίας για πρόοδο σε μεταρρυθμίσεις στην οικονομία.

Δίνεται επίσης η ευκαιρία για προσέλκυση επενδύσεων και ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας προς όφελος του καταναλωτή, των εργαζομένων και των οργανισμών. Επιδίωξή μας, πρόσθεσε, είναι η διαδικασία να τρέξει με διαφάνεια και αξιοπιστία.

πηγη ikypros