ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: «Επείγονται» οι Τουρκοκύπριοι για τις διαπραγματεύσεις

Κυπριακό: «Επείγονται» οι Τουρκοκύπριοι για τις διαπραγματεύσεις

Η τουρκοκυπριακή πλευρά εμφανίζεται να επείγεται στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό. Ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου και ο διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι δήλωσαν ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί συχνότερες συναντήσεις των ηγετών και των διαπραγματευτών των δύο κοινοτήτων.


Σε μια κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της ολομέλειας της «βουλής» ο Έρογλου ενημέρωσε τα μέλη της για την πορεία των διαπραγματεύσεων και χαρακτήρισε χρήσιμη τη συζήτηση που ακολούθησε.

Ειδικότερα, είπε ο ίδιος, συζητήθηκαν οι προτάσεις της ελληνοκυπριακής πλευράς και η στάση που τηρεί. Επίσης είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά επιθυμεί οι διαπραγματευτές να αρχίσουν τη συζήτηση επί των βασικών ζητημάτων το συντομότερο δυνατό και να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα μέσα από συχνότερες συναντήσεις των διαπραγματευτών και των ηγετών των δύο κοινοτήτων.

Ο Οζερσάι ο οποίος αναχώρησε για την Μόσχα δήλωσε ότι «η λύση είναι κοντά, αλλά δεν μπορεί να προβλεφθεί».

Ο Τουρκοκύπριος διαπραγματευτής θα έχει επαφές στο ρωσικό ΥΠΕΞ . Η επίσκεψη πραγματοποιείται μετά τις επαφές του σε Άγκυρα, Αθήνα, Βρυξέλλες, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Η επίσκεψη του στη ρωσική πρωτεύουσα θα διαρκέσει τρεις ημέρες. Τουρκοκυπριακές πηγές θεωρούν σημαντικές τις απευθείας επαφές με Ρώσους αξιωματούχους, καθώς η Ρωσία είναι ένα από τα πέντε μόνιμα μέλη του ΣΑ του ΟΗΕ.

Διαβάστε επίσης:
Ντενκτάς: «Kάτι ψήνεται» για το Κυπριακό εκτός Κύπρου...