ΚΥΠΡΟΣ

Δημοσκόπηση στη Κύπρο: Μειωμένο το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Δημοσκόπηση στη Κύπρο: Μειωμένο το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές

Μείωση του ενδιαφέροντος των ψηφοφόρων για τις ευρωεκλογές καταγράφει η μεγάλη δημοσκόπηση του Sigma για τον μήνα Μάιο σε σχέση με τα στοιχεία της δημοσκόπησης του Απριλίου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δημοσκόπησης, στην ερώτηση «πείτε από το 1 ως καθόλου και το 10 πάρα πολύ πόσο σας ενδιαφέρουν αυτές οι εκλογές», το νούμερο σε σχέση με τον Απρίλιο μεταβλήθηκε προς τα κάτω κατά 0,81 μονάδες.

Συγκεκριμένα τον Απρίλιο το ενδιαφέρον κυμαινόταν στο 5,87 από τα 10, ενώ τον Μάιο βρίσκεται στο 5,06. Υψηλότερο ποσοστό συγκεντρώνει ο αριθμός 1 (33%), που υποδηλώνει την απάντηση καθόλου, ενώ μόλις 20% των ερωτηθέντων απάντησε ότι οι ευρωεκλογές τους ενδιαφέρουν πάρα πολύ.

Την ίδια ώρα είναι η πρώτη φορά που οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του Προέδρου της Δημοκρατίας, υπερτερούν των θετικών.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ, παρουσιάζει οριακή βελτίωση, με τις θετικές γνώμες να φτάνουν το 29% έναντι 26 που ήταν τον Απρίλιο. Από την άλλη αυξήθηκαν οι αρνητικές γνώμες για το πρόσωπο του ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρου Κυπριανού, με το ποσοστό να φτάνει το 61% σε σχέση με 59% που ήταν τον Απρίλιο, ενώ οι θετικές γνώμες έμειναν στο 18%. Το ίδιο ισχύει και για το πρόσωπο του Νικόλα Παπαδόπουλου, για τον οποίο οι αρνητικές γνώμες ανήλθαν στο 49% σε σύγκριση με 46% τον Απρίλιο, ωστόσο σημειώνει αύξηση στις θετικές γνώμες κατά μία μονάδα.

Σε ότι αφορά το πρόσωπο του Δημήτρη Συλλούρη, οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 44% με τις θετικές να περιορίζονται στο 23%. Στα ίδια επίπεδα και η δημοφιλία του Γιαννάκη Ομήρου, με τη διαφορά ότι ο Πρόεδρος της ΕΔΕΚ έχει λιγότερες θετικές γνώμες (21%). Οι αρνητικές γνώμες για τον Γιώργο Λιλλήκα φτάνουν το 50% ενώ οι θετικές το 20. Πιο ισορροπημένες οι απόψεις για το πρόσωπο του Γιώργου Περδίκη για τον οποίο οι αρνητικές γνώμες φτάνουν το 37% και οι θετικές το 31.

H δημοσκόπηση διενεργήθηκε με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων από την εταιρεία Prime Consulting με Παγκύπρια κάλυψη, τυχαία δειγματοληψία με τη χρήση δομημένου ερωτηματολογίου με δείγμα 1000 ατόμων, μεταξύ των ημερομηνιών 5/5/2014-10/5/2014. Το στατιστικό σφάλμα ανέρχεται στο 3,1%.

Πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Χαιρετίζουν τα κόμματα την απόφαση για αποζημίωση από την Τουρκία