ΚΥΠΡΟΣ

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στα τέλη Ιουλίου

Στην Αθήνα ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στα τέλη Ιουλίου

Επίσκεψη στην Αθήνα για συνομιλίες με τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά θα πραγματοποιήσει, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η ακριβής ημερομηνία δεν έχει καθοριστεί ακόμη, αλλά τοποθετείται μεταξύ 25 και 30 του μηνός.

Σήμερα, ο Κύπριος πρόεδρος δήλωσε ότι δεν υπάρχει διάσταση θέσεων μεταξύ ελληνικής και κυπριακής κυβέρνησης. Τόνισε, ότι οι σχέσεις Κύπρου- Ελλάδας είναι άριστες και η συνεννόηση τόσο με τον πρωθυπουργό όσο και με τον υπουργό Εξωτερικών της Ελλάδας είναι «επί ημερησίας βάσεως και σε πλήρη και πέρα από αγαστή συνεργασία».

Ουδείς επιτρέπεται, τόνισε ο πρόεδρος Αναστασιάδης, να αμφισβητεί ή να θέτει οποιανδήποτε αμφιβολία όσον αφορά στην συνεργασία, την άριστη σχέση και την αμέριστη υποστήριξη της οποίας τυγχάνει η Κύπρος από την ελληνική κυβέρνηση.

Εξάλλου, ο πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, Βασίλης Παπαϊωάννου χαρακτήρισε «λήξαν» το θέμα, που προέκυψε μεταξύ του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου και της ευρωβουλευτή Ελένης Θεοχάρους. Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ «Από Μέρα σε Μέρα», ο κύριος Παπαιωάννου ανέφερε ότι ουδέν πρόβλημα υφίσταται στις σχέσεις Ελλάδας - Κύπρου, οι οποίες, όπως τόνισε, είναι άριστες.

Διαβάστε επίσης:

Ενστάσεις για το νομοσχέδιο φορολόγησης των ακινήτων στη Κύπρο