ΚΥΠΡΟΣ

ΚΟΤ: Εισηγήσεις για μείωση των τελών αεροδρομίων

ΚΟΤ: Εισηγήσεις για μείωση των τελών αεροδρομίων

Πρωτοβουλία με στόχο τη μείωση των φόρων αεροδρομίων που επιβάλλει η Hermes αναλαμβάνει ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, σε μια προσπάθεια περαιτέρω ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του τουριστικού προϊόντος, δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού, Μάριος Χαννίδης.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο κ. Χαννίδης είπε πως μέχρι τον ερχόμενο μήνα ο ΚΟΤ θα ετοιμάσει εισηγήσεις για μείωση των φόρων αεροδρομίων, τους οποίους θα συζητήσουν με την Hermes και το Υπουργείου Συγκοινωνιών.

«Είναι γεγονός ότι οι φόροι αεροδρομίων οι οποίοι χρεώνονται από την Hermes είναι πολύ ψηλοί σε σύγκριση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες και αυτό φαίνεται από τα στατιστικά δεδομένα», ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Χαννίδης.

Όπως είπε, «ο ΚΟΤ βλέποντας την ανάγκη για την ανταγωνιστικότητα του τουριστικού μας προϊόντος και για την ανταγωνιστικότητα των αεροπορικών εισιτηρίων ήδη επεξεργάζεται σχέδιο το οποίο θα συζητήσει με την Hermes και του Υπουργείο Συγκοινωνιών ούτως ώστε να εξευρεθούν κατάλληλοι τρόποι για τη μείωση των φόρων αεροδρομίων, όπου πιστεύουμε ακράδαντα ότι αυτό θα βοηθήσει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του τουριστικού μας προϊόντος».

«Υπολογίζουμε ότι μέσα στο επόμενο μήνα θα προχωρήσουμε στις εισηγήσεις», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Χαννίδης αναφέρθηκε στις επαφές με το κλιμάκιο της Τρόικας, με την οποία συζητήθηκε το θέμα της αναδιάρθρωσης του ΚΟΤ, η εκπόνηση ποσοτικών στόχων για έσοδα και αφίξεις σε ορίζοντα τριετίας, οι μικτές αναπτύξεις, αλλά και η εξεύρεση τρόπων συνεργασίας και συντονισμού με τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαννίδη, με δαπάνες της τάξης των €20 εκατομμυρίων κατέγραψε έσοδα που ξεπερνούν τα €2 δις. Είπε πως οι τουριστικές αφίξεις ξεπέρασαν το 11% τον Ιούνιο, ενώ τα έσοδα από τον Ιανουάριο μέχρι σήμερα κατέγραψαν αύξηση που ξεπερνά το 6%.

«Ο στόχος είναι να αυξηθεί το ποσοστό αυτό ούτως ώστε να μπορέσουμε να στηρίξουμε την οικονομία», είπε και συνέχισε: «Είμαστε σε καλό δρόμο, αλλά υπάρχουν πολλά πράγματα τα οποία πρέπει να γίνουν ούτως ώστε να πετύχουμε τους στόχους μας».

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές