ΚΥΠΡΟΣ

Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές

Ποιοι ενδιαφέρονται να αγοράσουν τις Κυπριακές Αερογραμμές

Τουλάχιστον 10 εταιρείες και οργανισμοί έδειξαν ενδιαφέρον για αγορά των Κυπριακών Αερογραμμών.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι και η αεροπορική εταιρεία ΑEGEAN. Ανακοίνωση της ΑΕGEAN αναφέρει ότι η εταιρεία κατέθεσε αίτημα για συμμετοχή της στη διαδικασία πώλησης των ΚΑ ή στοιχειών του ενεργητικού της.

Προστίθεται ότι ανάλογα με τη διαδικασία που θα ορίσει η Κυπριακή Δημοκρατία και μετά την αξιολόγηση των δεδομένων, θα ληφθούν οι αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Το απόγευμα ενημερώνεται η Κυβέρνηση

Στις 15:00 το απόγευμα θα ενημερώσει η KPMG για τις εταιρείες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος του ΔΣ των Κυπριακών Αερογραμμών Τώνης Αντωνίου.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε χθες το απόγευμα και η KPMG, η οποία έχει συλλέξει όλες τις αιτήσεις, θα ενημερώσει το απόγευμα την Υπουργική Επιτροπή για τις Κυπριακές Αερογραμμές, στην οποία συμμετέχουν ο Υπουργός Οικονομικών, ο Υπουργός Ενέργειας, η Γενική Λογίστρια και ο Πρόεδρος των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως έχει γίνει γνωστό, η Aegean Airlines και η Ryanair έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Η Aegean Airlines με χθεσινή της ανακοίνωση στο Χρηματιστήριο ενημέρωσε ότι "κατέθεσε αίτημα για τη συμμετοχή της στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας που αφορά στην πώληση των Κυπριακών Αερογραμμών ή στοιχείων ενεργητικού τους".

Διαβάστε επίσης

Πιέσεις της Τρόικα για τις εκποιήσεις στη Κύπρο