ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Κασουλίδη με Βενιζέλο και Σούκρι

Συνάντηση Κασουλίδη με Βενιζέλο και Σούκρι

Συνάντηση με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ελλάδα και της Αιγύπτου, Ευάγγελο Βενιζέλο και Σ. Σούκρι θα πραγματοποιήσει σήμερα, Τετάρτη 29 Οκτωβρίου, στη Λευκωσία ο κύπριος ομόλογός τους, Ι. Κασουλίδης.

Οι τρεις άντρες αναμένεται να αναλύσουν θέματα ενέργειας και ουσιαστικά να προετοιμάσουν το έδαφος για τη Σύνοδο Κορυφής των ηγετών των τριών χωρών, η οποία θα λάβει χώρα στο Κάιρο την 8η Νοεμβρίου.

Μάλιστα, όπως ανακοινώθηκε, ο Αντώνης Σαμαράς θα βρεθεί τελικά μια μέρα νωρίτερα στη Μεγαλόνησο προκειμένου να πραγματοποιήσει σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του τόπου.

Να σημειωθεί πως οι κ. Βενιζέλος και Σούκρι πριν τη συνάντησή τους με τον κ. Κασουλίδη, θα δουν ξεχωριστά τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη.

Την ίδια ώρα, οι Τούρκοι συνεχίζουν τις προκλήσεις αφού ανήμερα της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, το ερευνητικό σκάφος «Μπαρμπαρός» πραγματοποίησε παραβάσεις, μπαίνοντας μαζί με τη φρεγάτα "Γκοκτσού" εντός της κυπριακής ΑΟΖ, στο βόρειο τμήμα του οικοπέδου εννέα και το απόγευμα στο οικόπεδο δύο. Μάλιστα, πηγές ανέφεραν ότι η εταιρεία ΕΝΙ συνεχίζει κανονικά τη γεώτρηση στο κοίτασμα "Ονασαγόρας" στο τεμάχιο εννέα.

Σχετικές ειδήσεις