ΚΥΠΡΟΣ

Αύξηση στα επιτόκια δανεισμού-καταθέσεων το Δεκέμβριο 2014

Αύξηση στα επιτόκια δανεισμού-καταθέσεων το Δεκέμβριο 2014

Αύξηση σημείωσαν το Δεκέμβριο του 2014 τα επιτόκια καταθέσεων νοικοκυριών, καθώς και τα επιτόκια σε όλες τις κατηγορίες δανείων προς νοικοκυριά και εταιρείες. Αμετάβλητο έμεινε το επιτόκιο καταθέσεων για επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Κεντρικής Τράπεζας, το επιτόκιο για καταθέσεις προθεσμίας έως ενός έτους από νοικοκυριά αυξήθηκε στο 2,63% σε σύγκριση με 2,59% τον προηγούμενο μήνα. Το αντίστοιχο επιτόκιο για μη χρηματοδοτικές εταιρείες παρέμεινε αμετάβλητο στο 2,53% σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα.

Αύξηση παρουσίασαν και όλες οι κατηγορίες επιτοκίων δανείων προς νοικοκυριά. Ειδικότερα, το επιτόκιο που αφορά καταναλωτικά δάνεια ανήλθε στο 5,61% σε σύγκριση με 5,30% τον προηγούμενο μήνα, παρουσιάζοντας αύξηση 31 μονάδων βάσης.

Αύξηση 24 μονάδων βάσης παρουσίασε το επιτόκιο που αφορά δάνεια για αγορά κατοικίας, το οποίο ανήλθε στο 4,43% σε σύγκριση με 4,19% τον προηγούμενο μήνα.

Άνοδο σημείωσε και το επιτόκιο που αφορά δάνεια προς μη χρηματοδοτικές εταιρείες για ποσά άνω του €1 εκατ. το οποίο αυξήθηκε στο 6,61% σε σύγκριση με 5,63% τον προηγούμενο μήνα.

ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις