ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί

Ξεκίνησε σήμερα το πρωί (28/5/2015) η συνάντηση Αναστασιάδη - Ακιντζί υπό την αιγίδα των ΗΕ, στην παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ των ΗΕ για το Κυπριακό Έσπεν Μπαρθ Άιντε.

Πρώτος έφτασε στο αεροδρόμιο Λευκωσίας ο Τ/Κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί και ακολούθησε ο Νίκος Αναστασιάδης.

Σε ορισμένα ζητήματα οι δύο πλευρές έχουν πλήρη ταύτιση, όπως είπαν οι διαπραγματευτές Ανδρέα Μαυρογιάννης και Οζντίλ Ναμί.

Στη σημερινή δεύτερη επίσημή τους συνάντηση, οι κ.κ. Αναστασιάδης και Ακκιντζί θα θέσουν ουσιαστικά το πλαίσιο της ουσιαστικής πλέον διαπραγμάτευσης στη βάση της αξιολόγησης που έκαναν οι διαπραγματευτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας, στο επίκεντρο των συγκλίσεων βρίσκεται η εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου το οποίο δείχνει να αποδέχεται η τ/κ πλευρά. Οι δύο ηγέτες θα αποφασίσουν επίσης σήμερα ποια νέα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης θα εξαγγείλουν.

Οι διαπραγματευτές είχαν χθες ακόμα μακρά και εποικοδομητική - όπως αναφέρθηκε- συνάντηση πέντε ωρών, κατά την οποία αναμενόταν να ολοκληρώσουν τον κοινό κατάλογο των ΜΟΕ που θα κατατεθεί ενώπιον των ηγετών.

Πέραν πάντως από τα ΜΟΕ και τις κοινωνικές συναντήσεις, οι ηγέτες φαίνεται ότι θα επικεντρωθούν στην ουσία των νέων συγκλίσεων που διαφάνηκαν στη διάρκεια της επισκόπησης των θέσεων των πλευρών από τους διαπραγματευτές.

Σχετικές ειδήσεις