ΚΥΠΡΟΣ

Κάτοχοι Αξιογράφων: Η σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας δεν είναι για όλους

Κάτοχοι Αξιογράφων: Η σταθεροποίηση και ανάπτυξη της οικονομίας δεν είναι για όλους

Ο Σύνδεσμος Κατόχων Τραπεζικών Αξιογράφων σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας Nίκου Αναστασιάδη περί σταθεροποίησης της κυπριακής οικονομίας και επανόδου του τόπου στην ανάπτυξη, αναφέρει ότι αυτά ισχύουν για μερίδα μόνο του πληθυσμού.

Διερωτάται πώς σταθεροποιούνται τα οικονομικά των κατόχων αξιογράφων και πώς θα αισθανθούν την ανάπτυξη στην οποία αναφέρεται ο Πρόεδρος, όταν έχουν παρέλθει πέραν των τριών χρόνων από τότε που οι τράπεζες σταμάτησαν να καταβάλλουν τόκους για τα αξιόγραφα και πέραν των δύο από τότε που είδαν τις οικονομίες της ζωής τους να εξαφανίζονται.

Σε σχέση με τη δικαστική διαδικασία, η οποία τους προτείνεται, ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι πολλά από τα μέλη τους είναι συνταξιούχοι και αρκετά υπερήλικες και διερωτάται πώς θα ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους μέχρι να εκδικαστούν οι υποθέσεις τους και πώς θα ζήσουν μέχρι τότε.

«Θα αισθανθούμε τη σταθεροποίηση της οικονομίας και την επάνοδο στην ανάπτυξη, μόνο όταν τηρήσετε τις προεκλογικές και μετεκλογικές σας δεσμεύσεις ότι θα μας επιστραφούν στο ακέραιο τα χρήματα που μας υφάρπαξαν με δόλιο τρόπο οι τράπεζες», αναφέρει τέλος ο Σύνδεσμος.

Σχετικές ειδήσεις