ΚΥΠΡΟΣ

Ομήρου για Κυπριακό: Δεν δικαιολογείται καμία ευφορία

Ομήρου για Κυπριακό: Δεν δικαιολογείται καμία ευφορία

"Είναι προφανές από την ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ότι κατάληξη σε συμφωνία δεν υπάρχει σε κανένα κεφάλαιο των διαπραγματεύσεων, ενώ δεν έχει καν αρχίσει η συζήτηση στις κεφαλαιώδεις πτυχές της αποχώρησης των στρατευμάτων, της απομάκρυνσης των εποίκων , της κατάργησης των εγγυήσεων και του εδαφικού", ανέφερε ο Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Γιαννάκης Ομήρου σε δηλώσεις του στην Πάφο.

Ως εκ τούτου συνέχισε , "καμία ευφορία δεν δικαιολογείται".

Πρόσθεσε επίσης, πως κάτι τέτοιο εκπέμπει λανθασμένα μηνύματα ότι δήθεν υπάρχει αλλοίωση των τουρκικών θέσεων, ότι υπάρχει μετακίνηση της τουρκικής πλευράς από τις πάγιες θέσεις της οι οποίες οδήγησαν μέχρι σήμερα στο παρατηρούμενο αδιέξοδο και άρα- όπως είπε- αποτρέπονται παρεμβάσεις και άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία διεθνώς για διαφοροποίηση της αδιάλλακτης στάσης της.

Αντίθετα είπε ο κ. Γιαννάκης Ομήρου , “ τώρα είναι η ώρα διεθνούς κινητοποίησης από την δική μας πλευρά για άσκηση πιέσεων προς την Τουρκία, ενώ τώρα είναι επίσης η ώρα συμπλήρωσε, “ για αξιοποίηση των νέων γεωπολιτικών, γεωστρατηγικών και γεωοικονομικών δεδομένων , για επιδίωξη λύσης που θα ενισχύει την σταθερότητα την ειρήνη και την ασφάλεια στην περιοχή με μια λύση του κυπριακού που θα ενδυναμώνει το ρόλο της Κυπριακής Δημοκρατίας “, όπως είπε .

Τέλος είπε, επιβάλλεται η επαναβεβαίωση της θέσης μας ότι κανένα κεφάλαιο στον ενταξιακό διάλογο Τουρκίας – ΕΕ δεν πρόκειται να επιτραπεί να ανοίξει όσο η Τουρκία συνεχίσει να αρνείται να εκπληρώσει τις κυπρογενείς της υποχρεώσεις.

Πηγή - ΚΥΠΕ

Σχετικές ειδήσεις