ΚΥΠΡΟΣ

Πιο δραστικά μέτρα για την Κύπρο προτείνει ο Χ. Πισσαρίδης

Πιο δραστικά μέτρα για την Κύπρο προτείνει ο Χ. Πισσαρίδης
Ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, εκτιμά ότι τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα εφαρμόσει η κυπριακή κυβέρνηση είναι μεν...

Ο Κύπριος νομπελίστας οικονομολόγος Χριστόφορος Πισσαρίδης, εκτιμά ότι τα μέτρα δημοσιονομικής εξυγίανσης που θα εφαρμόσει η κυπριακή κυβέρνηση είναι μεν προς τη σωστή κατεύθυνση, αλλά δεν είναι τόσο ριζικά και δραστικά για να λύσουν σύντομα τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Κύπρος.


Σε αποκλειστικές δηλώσεις στο ΡΙΚ ο κ. Πισσαρίδης ανέφερε ότι «στα μέτρα δεν υπάρχει πρόβλεψη για τους ημικρατικούς οργανισμούς, δηλαδή αν θα παραμείνουν ως έχουν ή αν θα ιδιωτικοποιηθούν».


«Οργανισμοί, όπως η Αρχή Ηλεκτρισμού και η Αρχή Τηλεπικοινωνιών σε άλλες χώρες βρίσκονται σε ιδιωτικά χέρια, με κάποια επίβλεψη από την κυβέρνηση», είπε και πρόσθεσε ότι «αν γίνει κάτι τέτοιο και στην Κύπρο, είπε, θα υπάρξει και μεγαλύτερη κίνηση στο Χρηματιστήριο».


Σε ερώτηση για την ενεργειακή κρίση, μετά την καταστροφική έκρηξη στη ναυτική βάση, ο κ. Πισσαρίδης απάντησε ότι δεν θεωρεί πως η οικονομία της Κύπρου επέστρεψε 30 ή 40 χρόνια πίσω ούτε θεωρεί πως το μέγεθος της καταστροφής στην οικονομία μπορεί να συγκριθεί με αυτό που προέκυψε μετά την τουρκική εισβολή του 1974.