ΚΥΠΡΟΣ

Μακρά συζήτηση Χριστόφια-Έρογλου

Μακρά συζήτηση Χριστόφια-Έρογλου
Πολύωρη συζήτηση για τη «διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών» είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας...

Πολύωρη συζήτηση για τη «διακυβέρνηση και κατανομή εξουσιών» είχαν σήμερα ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστόφιας, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης, Ντερβίς Έρογλου, στη συνάντησή τους με τον ειδικό σύμβουλο του γενικού γραμματέα του ΟΗΕ για το Κυπριακό, Αλεξάντερ Ντάουνερ.

Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου κεφαλαίου θα συνεχιστεί και την ερχόμενη Παρασκευή. Στη συνέχεια θα υπάρξει 15ήμερη ανάπαυλα, λόγω των θερινών διακοπών.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, ο κ. Ντάουνερ απέφυγε να αναφερθεί στο αν ο κ. Έρογλου κατέθεσε νέες προτάσεις στο κεφάλαιο της διακυβέρνησης και της κατανομής εξουσιών ή στο περιεχόμενό τους, λέγοντας ότι όσα λιγότερα λέγονται δημοσίως, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες να υπάρξει κάποιος βαθμός επιτυχίας.

«Όπως όλοι γνωρίζουμε, αυτές είναι πολύ δύσκολες διαπραγματεύσεις. Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι διεξάγονται με τρόπο που να μεγιστοποιεί τη δυνατότητα επίτευξης συμφωνίας», τόνισε ο αξιωματούχος του ΟΗΕ.