ΚΥΠΡΟΣ

Η Τουρκία διέγραψε την Κύπρο από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της

Η Τουρκία διέγραψε την Κύπρο από την ιστοσελίδα του ΥΠΕΞ της

Τη διαγραφή της Κύπρου από την ιστοσελίδα του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε ο Αχμέτ Νταβούτογλου.

Συγκεκριμένα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών έδωσε εντολή να μην περιλαμβάνεται η Κύπρος στη νέα ιστοσελίδα του υπουργείου Εξωτερικών.

Οι αρχές και οι προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ, από την οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει αφαιρεθεί από τη λίστα των χωρών και φιγουράρει μόνον το ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδα «Σαμπάχ», η τουρκική διπλωματία δεν θα επικεντρώνεται μόνον στις εξελίξεις σε ορισμένες περιοχές αλλά σε ολόκληρο τον κόσμο.

Η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» αναφέρει ότι χαρακτηριστικό της ολιστικής προσέγγισης στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ είναι ότι δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ χωρών-μελών και μη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην ενότητα Ευρώπη, εκτός από τις 27 χώρες μέλη της ΕΕ περιλαμβάνονται και άλλες χώρες όπως η Ρωσία, το Μαυροβούνιο και βεβαίως το ψευδοκράτος.

Από την ιστοσελίδα έχει αφαιρεθεί η μειωτική μεταχείριση του τούρκου πρεσβευτή στο Ισραήλ, προβάλλεται ωστόσο το αιματηρό επεισόδιο της ισραηλινής επέμβασης στο Mavi Maramara και σημειώνεται ότι η Άγκυρα απαιτεί την απολογία του Ισραήλ και τις σχετικές αποζημιώσεις ώστε να υπάρξει εξομάλυνση των Τουρκο - Ισραηλινών σχέσεων.