ME TO N & ME TO Σ

Η υποχρέωση στα παιδιά είναι πάνω από το δικαίωμα της απεργίας

Η υποχρέωση στα παιδιά είναι πάνω από το δικαίωμα της απεργίας

Από τη Δευτέρα οι μαθητές, χιλιάδες παιδιά σε όλη την Ελλάδα, ξεκίνησαν τον Γολγοθά των Πανελληνίων. Μια διαδικασία ούτως ή άλλως άδικη και σκληρή.

Είναι τα παιδιά της πανδημίας, της καραντίνας και της τηλεκπαίδευσης. Είναι τα παιδιά που έφαγαν με το κουτάλι όλες αυτές τις συνθήκες που κάθε άλλο παρά τους επέτρεπαν να συγκεντρωθούν στον τελικό τους στόχο.

Είναι τα παιδιά που όταν κάποια στιγμή πήγαν σχολείο, έπρεπε να κάνουν τεστ, να φοράνε μάσκες για ώρες και να έχουν το νου τους μην κολλήσουν. Κι όχι μόνο για τα ίδια αλλά και για τους γονείς και τους παππούδες τους.

Είναι τα παιδιά που ακόμη και τώρα πρέπει να προσέχουν γιατί δίνουν εξετάσεις παρέα με τον κορονοϊό. Και δυστυχώς αντί ΟΛΟΚΛΗΡΗ η κοινωνία, ΟΛΟΙ μας, να προσπαθούμε να τα διευκολύνουμε τους βάζουμε επιπλέον βάρος στους ώμους. Επιπλέον δυσκολίες.

Άκουσα ότι για αύριο έχει προγραμματιστεί μεγάλη απεργία. Μεταξύ άλλων θα συμμετέχουν σε αυτή και υπάλληλοι του Υπουργείου Παιδείας. Όπως φυσικά και τα ΜΜΜ τα οποία μεταφέρουν τους μαθητές… Με δυο λόγια, με το καλημέρα ο μαθητής πρέπει να προβληματιστεί κι άλλο. Για το πώς θα φτάσει εκεί που θα δώσει εξετάσεις.

Ακούστε: Είναι σεβαστό το δικαίωμα του καθενός να απεργήσει. Παρά το γεγονός μάλιστα ότι με αυτόν τον τρόπο της απεργίας κανείς δεν καταφέρνει τίποτα. Αλλά είναι σεβαστό.

Η υποχρέωση ωστόσο στα παιδιά που δίνουν εξετάσεις είναι πάνω από το δικαίωμα της απεργίας. Ή θα έπρεπε να είναι στη συνείδηση αυτών που αποφασίζουν. Τόσο απλά. Η Κεραμέως καλά κάνει και πάει το θέμα στα άκρα. Γιατί στην προκειμένη περίπτωση, ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Είναι άλλο η δημοκρατία και άλλο η ασυδοσία. Κι αυτό είναι ασυδοσία απέναντι στα παιδιά. Τα παιδιά μας. Τέλος.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Κικίλιας για εμβόλιο Astrazeneca: Πάνω από 20 χώρες συστήνουν «κανονικά η β΄ δόση»-Το ίδιο κι εμείς