MEDIA

Συγκίνηση: Μοδίστρες του ΚΘΒΕ έραψαν στολές μια χρήσης για το υγειονομικό προσωπικό

Συγκίνηση: Μοδίστρες του ΚΘΒΕ έραψαν στολές μια χρήσης για το υγειονομικό προσωπικό

100 ειδικές στολές για τη ΜΕΘ του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, αλλά και 500 υφασμάτινες μάσκες για ιδρύματα της Θεσσαλονίκης έραψαν οι μοδίστρες του Κρατικού θεάτρου Βορείου Ελλάδος (ΚΘΒΕ) για το υγειονομικό προσωπικό. 

Οι υπεύθυνοι του ΚΘΒΕ επικοινώνησαν με τον διοικητή του ΑΧΕΠΑ για να του αναφέρουν την πρόθεση τους, ενώ στη συνέχεια έγινε επικοινωνία με τον προϊστάμενο της ΜΕΘ του νοσοκομείου ο οποίος τους ζήτησε να στείλουν δύο στολές ως δείγματα προκειμένου να πάρουν έγκριση από τους λοιμωξιολόγους.

Έτσι κι έγινε. Μόλις πήραν λοιπόν την έγκριση ρίχτηκαν στη «μάχη». Οι μοδίστρες του ΚΘΒΕ λοιπόν αντί για θεατρικά κοστούμια άρχισαν να ράβουν στολές για τους πρωταγωνιστές της πρώτης γραμμής, τους γιατρούς που καθημερινά δίνουν μάχη με τον κορονοϊό στη Μονάδα Εντατικής θεραπείας του ΑΧΕΠΑ.

Έχουν ήδη παραδοθεί πεντακόσιες στολές και ήταν μια πολύτιμη προσφορά για το νοσηλευτικό προσωπικό. Οι στολές, όπως είδαμε στο ρεπορτάζ του δελτίου ειδήσεων του Ant1, είναι μίας χρήσης την ώρα που κάθε γιατρός χρειάζεται μέσα στην ημέρα τουλάχιστον 25 στολές για να μπορέσει να φροντίζει τους ασθενείς.

Συγκινημένο το προσωπικό παρέλαβε τις στολές ενώ οι μοδίστρες έδωσαν την υπόσχεση πως για όσο διάστημα υπάρχει η ανάγκη δεν θα σταματήσουν να ράβουν.

Δείτε το βίντεο

Πηγή:Gossip-tv.gr