MEDIA

Αναγκαία η διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών για την κρίση

Αναγκαία η διερεύνηση ποινικών και πολιτικών ευθυνών για την κρίση

Η διερεύνηση τυχόν ποινικών και πολιτικών ευθυνών για στελέχη που μετείχαν στις κυβερνήσεις από το 1996 και ευθύνονται για λανθασμένες αποφάσεις που οδήγησαν την Ελλάδα σ' αυτήν την πρωτοφανή κρίση κρίνει ως επιτακτική ανάγκη ο διευθυντής του "Newsbomb.gr" κ. Χάρης Λαζαρόπουλος. Την επισήμανση αυτή έκανε σχολιάζοντας την επικαιρότητα στην εκπομπή του κ. Κώστα Λασκαράτου στο ραδιοφωνικό σταθμό ΑΝΤ-1 97,2.

Αν κριθεί σκόπιμο, να αποδοθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες, ενδεχομένως και με κάποιο Ειδικό Δικαστήριο και να οδηγηθούν ορισμένοι στη φυλακή για εσχάτη προδοσία, καθώς σήμερα, η χώρα βιώνει «μια καταστροφή, που δεν συγκρίνεται καν με τη Μικρασιατική», υπογράμμισε. Όσον αφορά στην αντίδραση της κοινωνίας, ο κ. Λαζαρόπουλος τόνισε ότι «λύση είναι ο αγώνας και η αντίσταση, όχι όμως να χυθεί αίμα».

Ο διευθυντής του "Newsbomb.gr" εκτιμά ότι «οι λύσεις βίας με αιματοχυσίες έχουν να κάνουν με σχέδια όσων θέλουν εμφύλια διαμάχη. Χρειάζεται να βάλουμε απέναντι τους "χαρτογιακάδες" της Ευρώπης κι να τους πούμε ότι προηγείται η Ελλάδα. Και η Ελλάδα είναι η οικογένειά μας, η αξιοπρέπειά μας, είναι το σπίτι μας».

«Είναι λάθος να θεωρούμε ότι αν καεί η Βουλή θα λυθεί το πρόβλημα. Απλά θα καεί ένα κτίριο με ιστορικότητα. Το θέμα είναι κατά πόσο είμαστε εμείς σοβαροί να αντιμετωπίσουμε μια κατάσταση», συμπλήρωσε, διευκρινίζοντας πάντως ότι ως κυρίαρχος λαός, δεν είναι δυνατόν να κοιτάμε τις εξελίξεις παθητικά και σχολιάζοντας από τον καναπέ, μετατρεπόμενοι σε υποχείρια.

«Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος»

Αυστηρός ήταν ο σχολιασμός που έκανε ο διευθυντής του newsbomb.gr στους πολιτικούς αρχηγούς που στηρίζουν την κυβέρνηση, αφού ύστερα από 7 ώρες διαβουλεύσεων υπό τον πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε απόφαση.

«Επτά ώρες κάθισαν μαζί και με το που νύσταξαν σηκώθηκαν κι έφυγαν με τη δικαιολογία ότι πλακώθηκαν για τις συντάξεις. Και ξαφνικά έχει μια αναλαμπή ο Γ. Παπανδρέου και λέει «μην πειράξτε τις κύριες». Ποιος είναι υπεύθυνος, κ. Παπανδρέου, μετά από δυο χρόνια διακυβέρνησης;» σχολίασε δηκτικά.

Μάλιστα, αναφερόμενος στη μη επίτευξη συμφωνίας, ο κ. Λαζαρόπουλος υπογράμμισε ότι το γεγονός «Είναι χαρακτηριστικό του επιπέδου και των τριών πολιτικών αρχηγών το επίπεδο και το αποτέλεσμα της συζήτησης. Δεν είναι δυνατόν επί επτά ώρες να έχουν σκαλώσει στο θέμα των κυρίων και των επικουρικών συντάξεων. Είναι 16 μέτρα - φωτιά που έρχονται ως ηλεκτροσόκ το επόμενο διάστημα», ανέφερε, σημειώνοντας: «Βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος».

Ο χρησμός Καρατζαφέρη

Επίσης, δεν παρέλειψε να επικρίνει την στάση του προέδρου του ΛΑΟΣ, Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Περίμενα από τον κ. Καρατζαφέρη, ο οποίος κατά καιρούς βγάζει πατριωτικές κορώνες και έχει εξάρσεις προς την πατρίδα να βγει και να πει τα πράγματα με το όνομά τους», επισήμανε ο κ. Λαζαρόπουλος.

Σχολιάζοντας δε τον στίχο του Κ.Π.Καβάφη που απήγγειλε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, «ο αρνηθείς δεν μετανιώνει. Αν ρωτιόταν πάλι όχι θα ξαναέλεγε. Κι όμως τον καταβάλλει εκείνο τ' όχι το σωστό σε όλη τη ζωή του», ο διευθυντής του newsbomb.gr επέλεξε έναν στίχο του Κωστή Παλαμά: «Η μεγαλοσύνη των εθνών/δεν μετριέται με το στρέμμα/ αλλά με της καρδιάς το πύρωμα /και με το αίμα».