MEDIA

Independent: «Η Ευρώπη χρωστάει μια συγγνώμη στην Ελλάδα»

Independent: «Η Ευρώπη χρωστάει μια συγγνώμη στην Ελλάδα»

Έντονα επικριτική κατά της Ευρώπης, που προωθεί πολιτική άγριας λιτότητας αλλά αμφιβόλου αποτελεσματικότητας στην Ελλάδα εμφανίζεται η βρετανική εφημερίδα «The Independent».

Η Ευρώπη χρωστά μια «συγγνώμη» στην Ελλάδα, που πληρώνει το τίμημα «για το πιο ηλίθιο οικονομικό πείραμα στη σύγχρονη ιστορία», επισημαίνει ο Independent, που παραθέτει μια σειρά προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα μας, λόγω της ακραίας λιτότητας.

«Το μαρτύριο είναι ορατό παντού. Δεν μπορείς να φας το μεσημεριανό σου, να κάτσεις σε ένα καφέ, χωρίς οι ζητιάνοι να συρρέουν γύρω σου και οι άστεγοι να μαζεύονται σχεδόν σε κάθε γωνία του δρόμου» τονίζει ο αρθρογράφος, που δεν παραλείπει να αναφερθεί και στην αυτοκτονία του 77χρονου συνταξιούχου, Δημήτρη Χριστούλα.

«Τι χρωστάμε στον ελληνικό λαό; Συμπόνια, αλληλεγγύη και υποστήριξη και μία συγγνώμη επίσης, εάν κάνουμε εκστρατείες υπέρ του ευρώ. Ακριβώς στο κατώφλι μας στην Ευρώπη, η χώρα που γέννησε την ήπειρο πληρώνει το τίμημα του πιο ηλίθιου οικονομικού πειράματος στη σύγχρονη ιστορία», καταλήγει το άρθρο.