MEDIA

Crown: Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix - Τι θα δούμε

Crown: Κυκλοφόρησε η πολυαναμενόμενη σειρά του Netflix - Τι θα δούμε
Ο 5ος κύκλος της σειράς είναι από σήμερα διαθέσιμος στο Netflix

Από σήμερα οι φαν της σειράς The Crown μπορούν να παρακολουθήσουν στο Netlix την 5η σεζόν της αγαπημένης του σειράς που έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις 

Η 5η σεζόν του The Crown βρίσκεται από σήμερα (9/11) διαθέσιμη στο Netflix όπου οι τηλεθεατές έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν την «τρικυμία» που θα χτυπήσει τη βασιλική οικογένεια, καθώς τα μέλη της μπαίνουν στην ταραχώδη περίοδο της δεκαετίας του ’90.

Ο γάμος της Νταϊάνα με τον Κάρολο έχει τελειώσει και η πριγκίπισσα βρίσκεται σε «πόλεμο» με τη βασιλική οικογένεια που βλέπει τα θεμέλια της να τρίζουν και να χάνει την εμπιστοσύνη του λαού της Βρετανίας. Η βασίλισσα Ελισάβετ «έχει να συλλογιστεί περισσότερα από τον καθένα» όπως παραδέχεται καθώς τα βασιλικά σκάνδαλα ξεσπούν σαν απειλητικό «τσουνάμι».

Στον πέμπτο κύκλο -και παρά τη ρητή επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ- θα δούμε επίσης την αναπαράσταση της διαβόητης συνέντευξης που έδωσε η Νταϊάνα στο BBC Panorama το 1995 , γεγονός που έχει προκαλέσει τις αντιδράσεις των τηλεθεατών, όπως και τις τελευταίες ώρες της Νταϊάνα λίγο πριν τον τραγικό θάνατό της το 1997 στο σοκαριστικό αυτοκινητικό δυστύχημα στο Παρίσι.

Αντιδράσεις για την απεικόνιση της συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις των τηλεθεατών της επιτυχημένης σειράς του Netflix, «The Crown» με αφορμή το γεγονός ότι στη νέα σεζόν θα προβληθεί η αναπαράσταση της διαβόητης συνέντευξης της πριγκίπισσας Νταϊάνα στο BBC Panorama, την οποία έδωσε στον δημοσιογράφο Martin Bashir το 1995.

Ειδικότερα αναφέρουν ότι αυτό αποτελεί άλλο ένα αρνητικό στοιχείο της σειράς. Μάλιστα ο βασιλικός βιογράφος Hugo Vickers δήλωσε: «Το The Crown ήταν σταθερά ανέντιμο από την πρώτη μέρα. Διαστρεβλώνουν τα γεγονότα, συνδυάζουν περιστατικά που λίγο πολύ συνέβησαν για να δημιουργήσουν κάτι που σίγουρα δεν συνέβη. Το γεγονός ότι εστιάζουν στην απαξιωμένη συνέντευξη του Panorama με την Νταϊάνα, παρά τη ρητή επιθυμία του πρίγκιπα Ουίλιαμ, και ενώ το BBC έχει υποσχεθεί να μην την προβάλει ποτέ ξανά, είναι ενδεικτικό της κατάστασης και του πόσο χαμηλά έχουν φτάσει».

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι ανεξάρτητη έρευνα διαπίστωσε ότι ο Μπασίρ εξαπάτησε την Νταϊάνα για να πάρει τη συνέντευξη, την οποία είδαν περισσότεροι από 20 εκατομμύρια τηλεθεατές, και στη συνέχεια είπε ψέματα στους διευθυντές του BBC.

Οργή από το παλάτι για τα νέα επεισόδια

Την οργή των βρετανικών ανακτόρων φέρεται να αντιμετωπίζει το Νetflix σχετικά με τον νέο κύκλο επεισοδίων της επιτυχημένης σειράς «The Crown» που θα αναφέρεται στις τελευταίες ώρες της Νταϊάνα.

Η σειρά βρίσκεται ήδη αντιμέτωπη με επικρίσεις για άλλες σκηνές που θα προβληθούν όπως η παρουσίαση του βασιλιά Καρόλου ως άπιστου ραδιούργου που συνωμοτούσε εναντίον της μητέρας του αλλά και το «ειδύλλιο του πρίγκιπα Φιλίππου.

Ένας βασιλικός εμπειρογνώμονας και επίσημος βιογράφος της βασιλομήτωρ, χαρακτήρισε τη σειρά ως «απεχθή» και «σκόπιμα επιζήμια» αναφερόμενος στη σκηνή όπου ο πρίγκιπας Κάρολος λέει στη βασίλισσα ότι θα έπρεπε να την «ρίξουν.. στη φυλακή» επειδή είναι «κακή μητέρα».

Το καστ της νέας σεζόν
Ιμέλντα Στόντον (Βασίλισσα Ελισάβετ), Τζόναθαν Πράις (Πρίγκιπας Φίλιππος), Τζόνι Λι Μίλερ (Τζον Μέιτζορ), Λέσλι Μάνβιλ (Πριγκίπισσα Μαργαρίτα), Ντόμινικ Γουέστ (Πρίγκιπας Κάρολος), Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι (Πριγκίπισσα Νταϊάνα), Σέναν Γουέστ (Πρίγκιπας Γουίλιαμ), Ολίβια Ουίλιαμς (Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς), Μάρσια Γουόρεν (Βασιλομήτωρ Ελισάβετ του Ηνωμένου Βασιλείου), Κλόντια Χάρισον (Πριγκίπισσα Άννα), Τζέιμς Μάρεϊ (Πρίγκιπας Ανδρέας), Σαλίμ Ντάου (Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ), Καλίντ Αμπντάλλα (Ντόντι Φαγιέντ)