MEDIA

MasterChef 2023: Ο νικητής του Mystery Box και οι τρεις υποψήφιοι προς αποχώρηση

MasterChef
youtube

Οι 16 παίκτες του MasterChef 2023 μπήκαν στην κουζίνα του διαγωνισμού μαγειρικής του Star.

Ο Γιώργος Πορφύρης, ως αρχηγός της νικήτριας ομάδας, είχε στη διάθεση του τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας.

O Γιώργος σηκώνει το κόκκινο κουτί και αποκαλύπτονται τα υλικά που κρύβονται από κάτω και κάτι αντίστοιχο γίνεται και με το λευκό κουτί.

Στη συνέχεια, ο Σωτήρης Κοντιζάς του ανακοίνωσε τα πλεονεκτήματά του όπως το να επιλέξει να μη μαγειρέψει και να ανέβει στον εξώστη εξασφαλίζοντας τη θέση του στην επόμενη ομαδική, αλλά δεν μπορεί να διεκδικήσει τα 1.000 ευρώ και τα πλεονεκτήματα όσων μαγειρέψουν.

Αν μαγειρέψει θα πρέπει να επιλέξει ποιος θα ανέβει στον εξώστη μιας και θα μαγειρέψουν 15 παίκτες. Θα πρέπει να επιλέξει σε ποιους θα δώσει το κόκκινο και σε ποιους το λευκό κουτί, αλλά κι εκείνον που θα του δώσει τα μισά υλικά που βρίσκονται στο κουτί και ποια θα είναι αυτά.

Αν δεν ανέβει στον εξώστη θα χρησιμοποιήσει όλα τα υλικά και από τα δυο κουτιά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα πρέπει να επιλέξει ποιος θα έχει αυτό το πλεονέκτημα.

«Θα απολαύσω την ασυλία μου και θα ανέβω στον εξώστη. Θα μαγειρέψει με τα υλικά και τον δυο κουτιών ο Άγγελος», ανέφερε ο Γιώργος Πορφύρης.

Μοίρασε τα κουτιά στους συμπαίκτες του και έδωσε το μειονέκτημα (μαγείρεψε με τα μισά υλικά) από τον Μότο Μότο.

Οι καλύτερες προσπάθειες και ο νικητής

Ο Αλέξανδρος, ο Θοδωρής και ο Δημήτρης Μπέλλος είχαν το καλύτερο πιάτο στη δοκιμασία του Mystery Box!

Οι κριτές τους είπαν ότι και οι τρεις είχαν πάρα πολύ καλές προσπάθειες και δυσκολεύτηκαν να αποφασίσουν. Το αποτέλεσμα κρίθηκε στις λεπτομέρειες και νικητής ήταν ο Θοδωρής!

«Δεν ξέρω! Δεν μπορώ να το περιγράψω. Είμαι χαρούμενος γιατί μαγείρεψα νόστιμα!» είπε στην κάμερα του MasterChef ο παίκτης.

Οι τρεις χειρότερες προσπάθειες

Τα χειρότερα πιάτα στη σημερινή δοκιμασία του Mystery Box είχαν οι: Μαρία Λαζαρίδου, Μαρία Μπέη, Νίκος και Κωνσταντίνος.

Ωστόσο, τις πιο αδύναμες προσπάθειες είχαν η Γιώτα, η Πωλίνα και ο Παύλος.

Οι τρεις τους θα είναι υποψήφιοι προς αποχώρηση και θα πρέπει να διαγωνιστούν για να διεκδικήσουν τη θέση τους μέσα στον διαγωνισμό μαγειρικής!