MEDIA

Εκλογές 2023: Μαραθώνιος ενημέρωσης σε όλους τους σταθμούς την Κυριακή 

Εκλογές 2023: Μαραθώνιος ενημέρωσης σε όλους τους σταθμούς την Κυριακή 

Οι δημοσιογραφικές ομάδες των καναλιών θα είναι στις επάλξεις για τις εθνικές εκλογές 

Φουλ στην ενημέρωση θα είναι όλα τα τηλεοπτικά δίκτυα την ερχόμενη Κυριακή 21 Μαϊου, λόγω των εθνικών εκλογών. Εκπομπές από νωρίς το πρωί έως το βράδυ, δημοσιογραφικά επιτελεία, ρεπορτάζ, καλεσμένοι, θα δίνουν τον παλμό της ημέρας.

Στον ALPHA, στην πρώτη καλημέρα ο Νίκος Μάνεσης μέσα από την εκπομπή «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση», στις 9:30. Πιστός στο χαρακτήρα της εκπομπής μεταφέρει τον παλμό της ημέρας και την ατμόσφαιρα που επικρατεί σε κάθε γωνιά της Ελλάδας αλλά και όπου υπάρχει το ελληνικό στοιχείο. Στο Υπουργείο Εσωτερικών η κάμερα καταγράφει τις πυρετώδεις διαδικασίες για την ομαλή διενέργεια των βουλευτικών εκλογών.

Στο μεσημεριανό Δελτίο Ειδήσεων μεταδίδονται όλα τα νεότερα από την εκλογική διαδικασία με ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις. Η ροή των ειδήσεων συνεχίζεται στην εκπομπή «Καλύτερα δε γίνεται!» Η Λώρα Ιωάννου μεταφέρει όλες τις πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ, και η Ναταλία Γερμανού μάς δίνει μια γεύση από τις εκπλήξεις που ακολουθούν στη συνέχεια του ζωντανού προγράμματος.

Ο Αντώνης Σρόιτερ από το ειδικά διαμορφωμένο στούντιο για τη βραδιά των εκλογών, παίρνει τη σκυτάλη. Μας μεταφέρει το κλίμα λίγο πριν το exit poll, μαζί του ο Κώστας Παναγόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της ALCO. Οι ρεπόρτερ του σταθμού καλύπτουν λεπτό προς λεπτό τις εξελίξεις από την Κρήτη μέχρι τον Έβρο, μεταδίδοντας από τα επιτελεία των κομμάτων και τις γενέτειρες των πολιτικών αρχηγών.

Ο παλμός των εκλογών χτυπάει όμως στο MEGA, το κανάλι με το ισχυρό αποτύπωμα στην ενημέρωση. Στις 5:00 ο Ντίνος Σιωμόπουλος και η Στέλλα Γκαντώνα, σε ζωντανή σύνδεση με εκλογικά τμήματα, παρακολουθούν την έναρξη της τελικής αναμέτρησης των υποψηφίων.

Στις 9:00, ο Ιορδάνης Χασαπόπουλος και η Ανθή Βούλγαρη καταγράφουν την προσέλευση των ψηφοφόρων και μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο τις αφίξεις των πολιτικών αρχηγών. Στις 13:40, η Δώρα Αναγνωστοπούλου παίρνει τη σκυτάλη της ενημέρωσης με πλούσιο ρεπορτάζ από όλη την επικράτεια, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η εκλογική μάχη, και συντονίζει πάνελ συζητήσεων με πρόσωπα από την πολιτική σκηνή, ακαδημαϊκούς αλλά και αγαπημένους καλλιτέχνες.

Ο εκλογικός μαραθώνιος κορυφώνεται στις 17:00. Η Ράνια Τζίμα, ο Γιάννης Πρετεντέρης, ο Νίκος Ευαγγελάτος, η Κατερίνα Παναγοπούλου, η Νίκη Λυμπεράκη, παίρνουν θέση στο εντυπωσιακό, σύγχρονο στούντιο που διαμορφώθηκε ειδικά για την ημέρα των εκλογών και σκιαγραφούν το αποτύπωμα της εκλογικής αναμέτρησης. Στις 19:00, o πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, παρουσιάζει το exit poll, μέσα από τα πρωτοποριακά γραφικά και τις τρισδιάστατες αναλύσεις του MEGA. Μέχρι αργά το βράδυ οι δημοσιογράφοι του MEGA μεταδίδουν τα επίσημα αποτελέσματα της κάλπης, ακολουθούν τους πολιτικούς αρχηγούς στα «στρατηγεία» τους και αναλύουν τα μετεκλογικά σενάρια. Στο στούντιο, για τα πρώτα σχόλια μετά τη λαϊκή ετυμηγορία θα βρίσκονται κορυφαία στελέχη των κομμάτων και ειδικοί αναλυτές.

Στο στρατόπεδο της ΕΡΤ1, στις 05:00 ξεκινούν την ενημέρωση οι Δημήτρης Απόκης και Κωνσταντίνα Κλοκοτάρα μέσα από το «EΡΤ News». Λίγο αργότερα, ο Δημήτρης Κοτταρίδης «Από τις έξι» συναντά τη Νίνα Κασιμάτη στο «Σαββατοκύριακο». Και οι δύο παρουσιάζουν τη νέα ενημερωτική εκπομπή της ΕΡΤ «Σαββατοκύριακο από τις 6» με ειδήσεις και ρεπορτάζ από τα εκλογικά κέντρα. Στις 10: 30 τη σκυτάλη παίρνει το «Newsroom», ενώ στις 13:00 σειρά έχει μία ειδική ενημερωτική εκπομπή. Από τις 16:00 όλο το δημοσιογραφικό επιτελείο θα βρίσκεται στην πρώτη γραμμή, μέχρι αργά το βράδυ.

Στο STAR, αντίστοιχα, από τις 09:00 έως τις 13:00, o Σπύρος Λάμπρου και η Ράνια Τραγόμαλλου θα παρουσιάσουν την εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας σε όλη τη χώρα. Αναλυτικά ρεπορτάζ και ζωντανές συνδέσεις, δηλώσεις των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στα εκλογικά κέντρα που ψηφίζουν, χρηστικές πληροφορίες για τους ψηφοφόρους αλλά και πληροφορίες από τους πολίτες για την εξέλιξη της ψηφοφορίας, με καλεσμένους στο στούντιο επικοινωνιολόγους και καλλιτέχνες. Στις 15:00 έως τις 16:00 θα ακολουθήσει το διευρυμένο Δελτίο Ειδήσεων με την Κατερίνα Τσαμούρη.

Η εκλογική βραδιά ξεκινάει στις 18:00 με τη Μάρα Ζαχαρέα να συντονίζει τη μετάδοση των εκλογικών αποτελεσμάτων. Μαζί της, στον σχολιασμό και την παρουσίαση, ο Γιώργος Ευγενίδης, με καλεσμένους κορυφαίους δημοσιογράφους του πολιτικού ρεπορτάζ αλλά και εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων. Με το κλείσιμο της κάλπης, στις 19:00 ακριβώς ο Αντώνης Παπαργύρης θα παρουσιάσει το πανελλαδικό EXIT POLL, με την εγκυρότητα και την αξιοπιστία της GPO.

Στο μέτωπο του OPEN, η ενημέρωση θα ξεκινήσει επίσης από νωρίς και θα διαρκέσει μέχρι αργά το βράδυ. Από τις 5:00, το «Τώρα Μαζί» με την Ευλαμπία Ρέβη και τον Γιώργος Σιαδήμα ανοίγουν την ημέρα. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικά μαγκαζίνο με πλούσια ρεπορτάζ και δημοσιογράφους στα εκλογικά κέντρα, ενώ η εκλογική βραδιά στον σταθμό θα έχει έντονα το στίγμα του εύστοχου σχολιασμού με εκλεκτούς καλεσμένους.


Όσον αφορά στον ΑΝΤ1, στις 5:30 η εκπομπή «Στούντιο με θέα» ξεκινά την ενημέρωση. Ο Γιώργος Παπαδάκης και η Μαρία Αναστασοπούλου με το «Καλημέρα Ελλάδα» συνεχίζουν ενώ στις 13:00 τα ηνία παίρνει το μεσημβρινό δελτίο. Από τις 18:00, ο Νίκος Χατζηνικολάου, η Μαρία Σαράφογλου και όλο το επιτελείο με παρουσιαστές και δημοσιογράφους θα ενημερώσουν τους τηλεθεατές μέχρι το τέλος της μεγάλης βραδιάς.

Όσα θα δούμε στον ΣΚΑΪ

Την Κυριακή 21 Μαΐου, η Ελλάδα αποφασίζει και ο ΣΚΑΪ, όπως πάντα, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή με συνεχή ροή ειδήσεων από τα εκλογικά κέντρα και την πιο δυνατή ενημερωτική ομάδα. Ο ενημερωτικός μαραθώνιος ξεκινά από τις 5:00 με τον Γιώργο Αυτιά και την εκπομπή «Καλημέρα» στις 9:00, τη σκυτάλη παίρνουν ο Δημήτρης Οικονόμου και ο Άκης Παυλόπουλος με την εκπομπή «Σήμερα» και στις 12:00 οι «Αταίριαστοι», Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας. Πού ψήφισαν οι πολιτικοί αρχηγοί, πώς εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία, ανταποκρίσεις από τα εκλογικά τμήματα από όλη την Ελλάδα, ζωντανές συνδέσεις με τα επιτελεία των κομμάτων, καταγράφονται και αναλύονται από την ενημερωτική ομάδα του ΣΚΑΪ. Στις 14:00, το μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων με την Εύα Αντωνοπούλου κάνει τον πρώτο απολογισμό της εκλογικής διαδικασίας. Στις 18:00, ξεκινά στον ΣΚΑΪ η μεγάλη εκλογική βραδιά με τη Σία Κοσιώνη, τον Αλέξη Παπαχελά, τον Παύλο Τσίμα και όλη την ομάδα σχολιαστών και δημοσιογράφων του ΣΚΑΪ. Στις 19.00 ακριβώς, παρουσιάζονται τα αποτελέσματα του EXIT POLL από τον Γιώργο Αράπογλου και την PULSE RC με τα πρώτα σχόλια από τους καλεσμένους στο στούντιο. Και όπως πάντα, τα επίσημα αποτελέσματα του Υπουργείου Εσωτερικών, ζωντανές συνδέσεις από τα κομματικά επιτελεία και τα εκλογικά κέντρα, αλλά και εκπλήξεις σε όλη τη διάρκεια της βραδιάς.