MEDIA

Το ανιστόρητο Netflix: Τι πραγματικά έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν του έστειλαν δυο… όμορφους νέους

Το ανιστόρητο Netflix: Τι πραγματικά έκανε ο Μέγας Αλέξανδρος όταν του έστειλαν δυο… όμορφους νέους

Για τις υπερβολές, ανακρίβειες και εισαγωγές πληροφοριών που δεν υφίστανται στη παραγωγή του Netflix μιλά ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος τοποθετήθηκε για την παρουσίαση του Μέγα Αλέξανδρου ως ενός ομοφυλόφυλου μέσα από μια παραγωγή του Netflix, στην κάμερα της εκπομπής «Super Κατερίνα».

Πιο συγκεκριμένα, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, παράθεσε κάποια ιστορικά γεγονότα τα οποία είχε μελετήσει, καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως αυτή η οπτική του Μέγα Αλέξανδρου είναι ανυπόστατη και «δεν υφίσταται».

«Ο Μαρξίας ο Μπελέος, ήταν φίλος του Αλέξανδρου και του Ηφαιστίωνα, ήταν μέσα στους 8 ας πούμε σωματοφύλακες, οι οποίοι ήταν κολλητοί του Αλέξανδρου, που ήταν μαζί από παιδιά και ήταν ορκισμένοι να τον προστατέψουν, στη μάχη και στη ζωή.

Σε κάποια στιγμή αναφέρει ένα καταπληκτικό περιστατικό, ότι κάποιος Ηγεμόνας από τη Φοινίκη, στέλνει μια επιστολή στον Αλέξανδρο και του λέει ‘’Έχω δύο ωραιότατους και θελκτικότατους νέους, θα ήθελα σε παρακαλώ να σε ρωτήσω, εάν θέλεις να τους αγοράσεις ή να στους στείλω δώρο’’ και γράφει ο Μαρξίας από την Πέλλα πως απάντησε ο Αλέξανδρος ‘’Ω χείριστε των ανθρώπων, πότε έμαθες για εμένα ότι έχω τέτοιες ορέξεις και τολμάς να μου προξενεύεις τέτοια πράγματα; Πήγαινε στον όλεθρο» είπε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος χαρακτηριστικά.

Παράλληλα εξηγεί πως το Netflix παρουσιάζει με αυτόν τον τρόπο τα γεγονότα, ως μια προσπάθεια καταπολέμησης των διακρίσεων, προχωρώντας όμως έτσι, σε υπερβολές, ανακρίβειες και εισαγωγές πληροφοριών που δεν υφίστανται.

Το Twitter ξεσπά

Θύελλα αντιδράσεων, από εξαγριωμένους θεατές στα social media, ξεσήκωσε το ντοκιμαντέρ «Alexander: The Making of a God», που αναφέρεται στη ζωή του Μεγάλου Αλεξάνδρου (διαστρεβλωμένη) και έκανε πρεμιέρα την Τετάρτη 1 Φεβρουαρίου στο Netflix.

«Θα ξεχάσουμε και αυτά που ξέραμε», γράφει ένας χρήστης. «Μήπως να αρχίζαμε μαζικές μηνύσεις όπως είχε κάνει η Αίγυπτος», συμπληρώνει ένας άλλος.