MEDIA

Σταύρος Μαυρίδης: Πάνω στο μεθύσι έλεγα ψέματα περί αυτοκτονίας

Σταύρος Μαυρίδης: Πάνω στο μεθύσι έλεγα ψέματα περί αυτοκτονίας

Για όλα μίλησε ο ηθοποιός που αγαπήθηκε από τη συμμετοχή του στην τηλεοπτική σειρά «Εγκλήματα»

Για τη δύσκολη περίοδο που είχε εθισμό στο αλκοόλ μίλησε ο ηθοποιός Σταύρος Μαυρίδης σε συνέντευξή ενώ αναφέρθηκε και στην παραμονή του σε ψυχιατρική κλινική.

Μιλώντας στο περιοδικό «Λοιπόν» ο ηθοποιός αρνήθηκε, ότι είχε αυτοκτονικές τάσεις, αλλά απειλούσε ότι θα έκανε κακό στον εαυτό του, όταν ήταν μεθυσμένος.

«Αυτά περί αυτοκτονιών τότε ήταν για να διώξω τα κανάλια από την πόρτα του σπιτιού μου. Ήμουν μεθυσμένος, το σφάλμα ήταν καθαρά δικό μου. Στα πολύ κάτω μου είχα πιει δυο και τρία τσίπουρα και το γλεντούσα. Είχα εθιστεί στο αλκοόλ για 2 – 3 χρόνια. Τότε λοιπόν λόγω του ότι πάνω στο μεθύσι μου έλεγα όλα αυτά τα ψέματα περί αυτοκτονίας σε μια ζωντανή εκπομπή, ο εισαγγελέας διέταξε να νοσηλευτώ στο ψυχιατρείο του Θριάσιου, όπου μου έδιναν κάτι βιταμίνες και ένα χάπι για τον εγκέφαλο, γιατί πάσχω από παρεγκεφαλίτιδα. Και στο Θριάσιο όμως έξανα παραστάσεις, βραδιές θεάτρου» ανέφερε.

Στη συνέχεια, ο Σταύρος Μαυρίδης εξήγησε, γιατί «εξαφανίστηκε» μετά τη νοσηλεία του, αποκαλύπτοντας ότι έμεινε για έναν χρό9νο στο Άγιον Όρος.

Όπως είπε: «Μετά το ψυχιατρείο, πήγα σε μοναστήρι στο Άγιο Όρος περίπου για έναν χρόνο. Σκέφτηκα να γίνω μοναχός, είχα φορέσει και ράσο. Τώρα που γύρισα στα εγκόσμια, βλέπω πως όλοι είναι σε έναν πανικό μέσα στο άγχος. Στο μοναστήρι ήμουν μόνος με τον εαυτό μου, κάνοντας εσωτερικό διαλογισμό. Προσευχόμουν στον Θεό και έπαιρνα δύναμη».

Τέλος, ο Σταύρος Μαυρίδης ξεκαθάρισε ότι η παραμονή του στο Άγιον Όρος του έκανε καλό και πιο συγκεκριμένα, τόνισε: «Δεν μου έλειπε τίποτα και κανείς. Υπάρχει πολλή τοξικότητα στους ανθρώπους. Είχα επικοινωνία με δύο μόνο άτομα. Τα κινητά, οι τηλεοράσεις και όλα αυτά έφαγαν delete και είδα την άλλη πλευρά της ζωής. Όταν εμπεδώσεις την μοναξιά και είσαι με τον Θεό, είσαι πολύ καλά».