Σπύρος Τσεκούρας: «Στα πανηγύρια κοιμόμασταν στον δρόμο, σε ράντζα, μέχρι να φτιάξουμε την παράγκα»
Για τα παιδικά του χρόνια μίλησε σε συνέντευξή του ο ηθοποιός Σπύρος Τσεκούρας
.jpg?t=55-GUvHfY6iqhVp5VzRUDA)
Ο Σπύρος Τσεκούρας
«Στα πανηγύρια κοιμόμασταν στον δρόμο, σε ράντζα, μέχρι να φτιάξουμε την παράγκα. Έπρεπε να μείνω μόνος μου για 3-4 μέρες μόνος μου μαζί με την αδερφή μου ή και τις δύο μου αδερφές. Ήταν δύσκολα», αποκάλυψε ο ηθοποιός Σπύρος Τσεκούρας για τα παιδικά του χρόνια. Ο ηθοποιός της «Μάγισσας-Φλεγόμενη καρδιά», ήταν φιλοξενούμενος του Γρηγόρη Αρναούτογλου στην τηλεοπτική του εκπομπή «The 2Night Show» και όταν ρωτήθηκε για τα παιδικά του χρόνια είπε ότι ο πατέρας του ήταν απόφοιτος της Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής αλλά τα παράτησε για να ακολουθήσει τη δουλειά του πατέρα του στα πανηγύρια. «Μετά είχε ένα παραγκάκι στο Μοναστηράκι, που με πήγαινε μερικές φορές τις Κυριακές για να τον βοηθάω να σύρει το καρότσι. Δεν του άρεσε και όταν πηγαίναμε στα πανηγύρια, μου έδειχνε ανθρώπους που τους ντύναμε από μικρά παιδιά με το εμπόρευμά μας. Θα τον στεναχωρούσε αν τον έλεγα μικροπωλητή. Ήταν ένας μαχητής, είμαι περήφανος για τον πατέρα μου», δήλωσε ο ηθοποιός ο οποίος θυμήθηκε τα χρόνια που έκανε τα πρώτα του βήματα στην υποκριτική.
«Ήμουν από μέτριος ως κακός μαθητής, προσπαθούσα να μην μένω στην τάξη. Κάποια στιγμή στο Λύκειο, η κοπέλα μου θα έπαιζε σε μια παράσταση και μου είπε ότι θα υπάρχει μια σκηνή με φιλί. Ζήλεψα και είπα ότι θα μπω κι εγώ στην παράσταση. Κάναμε την παράσταση στο τέλος της Β' Λυκείου και την ώρα που έπαιζα αισθάνθηκα ότι αυτή είναι μια δουλειά που θα μπορούσα να την κάνω, αλλά δεν με αφορά». Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι «το καλοκαίρι στα πανηγύρια, ένα μεσημέρι άρχισα να διαβάζω "Το Υπόγειο" του Ντοστογιέφσκι δυνατά και εκεί στεναχωρήθηκα. Είπα ότι αυτή τη δουλειά πρέπει να την κάνω. Το είπα την επόμενη μέρα στον πατέρα μου και δεν μίλησε. Η μαμά μου, μού είπε ότι ο μπαμπάς δε θα είναι καλά, ένα είδος ψυχολογικού εκβιασμού. Πήγα σε ένα κολέγιο αλλά δεν τελείωσα τη Διοίκηση Επιχειρήσεων, γιατί όσο σπούδαζα, τελείωνα ένα θεατρικό έργο μέσα σε μια μέρα. Κατάλαβα ότι δεν μπορώ να το αποφύγω με τίποτα. Πήγα στο Θέατρο Τέχνης».
Ο Σπύρος Τσεκούρας είπε επίσης ότι όπως οι περισσότεροι ηθοποιοί, έκανε μια σειρά από άσχετες δουλειές για βιοπορισμό. «Υπάρχουμε οι ηθοποιοί που είμαστε στα θέατρα και κάνουμε άλλες δουλειές. Έχω κάνει τον σερβιτόρο, τον μπάρμαν, τον ψυκτικό παράλληλα με το θέατρο. Κάθε χρονιά, ακόμα και τώρα, λέω ότι θα παρατήσω το θέατρο. Είχα πάρει και άδεια ταξί» και κατέληξε λέγοντας ότι «μου αρέσει πάρα πολύ η δουλειά μου αλλά το κομμάτι με τη δημοσιότητα δεν το έχω. Είμαι από αυτούς που δεν μας αρέσει να διαφημιζόμαστε. Υπάρχουμε κι εμείς».
Trending

Ο σχολιασμός είναι απενεργοποιημένος