MEDIA

Οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις Λυμπέρη για το κλείσιμο του ομίλου

Οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις Λυμπέρη για το κλείσιμο του ομίλου

Οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις Λυμπέρη εξέδωσαν ανακοίνωση σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στον όμιλο.

Διαβάστε αναλυτικά το κείμενο των εργαζομένων:

Έναν μήνα μετά τον «ξαφνικό θάνατο» της εταιρείας στην οποία εργαζόμαστε φιλότιμα και αφοσιωμένα επί χρόνια, και μάλιστα αμειβόμενοι με «έναντι» από τον Απρίλιο του 2012 και με τεράστιες περικοπές τα τελευταία δύο περίπου χρόνια, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη συνεχίζουμε τον αγώνα μας για τα δεδουλευμένα μας και τις αποζημιώσεις μας, αλλά και για την εργασιακή μας αξιοπρέπεια και προοπτική.

Καταγγέλλουμε ενώπιον της κοινής γνώμης και του αναγνωστικού κοινού ότι ο επικεφαλής του ομίλου, Α. Λυμπέρης:

α) Αποφεύγει συστηματικά να δεσμευτεί για την αποπληρωμή των δεδουλευμένων μας και επιδιώκει ουσιαστικά να μας «ξεφορτωθεί» με κάποια ψίχουλα από υποχρεώσεις τρίτων προς την εταιρεία, που είναι εντελώς αμφίβολο κατά πόσον θα εισπραχθούν.

β) Μας συκοφαντεί εμμέσως πλην σαφώς σε επιστολές του ως «αχάριστους» και «προνομιούχους», προβάλλοντας επιλεκτικά περιπτώσεις δήθεν υψηλόμισθων υπαλλήλων, ενώ είναι τοις πάσι γνωστό ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν παίρναμε τίποτε περισσότερο απ' όσα όριζαν οι οικείες συμβάσεις.

γ) Δεν λέει κουβέντα για την υπόγεια και δόλια μετακίνηση τίτλων της εταιρείας και διαφόρων περιουσιακών στοιχείων σε άλλα εταιρικά σχήματα εδώ και πολλούς μήνες, γεγονός που αποδεικνύει περίτρανα ότι η εγκατάλειψη του «σκάφους» ήταν προμελετημένη και προσεκτικά σχεδιασμένη από καιρό.

Σε κάθε περίπτωση, εμείς οι εργαζόμενοι των Εκδόσεων Λυμπέρη: δηλώνουμε ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε από τις νόμιμες και αυτονόητες διεκδικήσεις μας, καλούμε κάθε εμπλεκόμενο να καταδικάσει εμπράκτως την απαράδεκτη στάση του Α. Λυμπέρη και ζητάμε από τα σωματεία μας, αλλά και από όλους τους εργαζόμενους του Τύπου και των ΜΜΕ, να συνεχίσουν να μας στηρίζουν, όπως το κάνουν μέχρι σήμερα.

Επίσης, ζητάμε από τους λίγους πρώην συναδέλφους μας οι οποίοι, πιεζόμενοι από την ανάγκη της επιβίωσης, δέχθηκαν να εργαστούν στο νέο εταιρικό «σχήμα» το οποίο εκδίδει τέσσερις από τους τίτλους που ανήκαν στις Εκδόσεις Λυμπέρη, και οι οποίοι εργάζονται τώρα κάτω από τους χειρότερους όρους, να έρθουν σε επαφή με τα σωματεία μας, ώστε να διεκδικήσουμε από κοινού όσα μας οφείλονται από την εργοδοσία Λυμπέρη.