MEDIA

Με πτώχευση κινδυνεύει ο όμιλος που εκδίδει την El Pais

Με πτώχευση κινδυνεύει ο όμιλος που εκδίδει την El Pais

Η ισπανική εταιρεία μέσων ενημέρωσης Prisa εξέτασε το ενδεχόμενο να τεθεί υπό την προστασία του άρθρου 11 περί χρεοκοπίας στις ΗΠΑ, όπου είναι επίσης εισηγμένη, αναφέρεται σε σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας Wall Street Journal, η οποία επικαλείται πρόσωπα που γνωρίζουν το θέμα.

Εκπρόσωπος της Prisa, η οποία εκδίδει την El Pais (Eλ Παΐς), την καθημερινή εφημερίδα με τη μεγαλύτερη κυκλοφορία στην Ισπανία μεταξύ των μη αθλητικών εντύπων, ανακοίνωσε πως συνεχίζει να συνεργάζεται με πιστωτές για την αναχρηματοδότηση του χρέους της, μια διαδικασία που μπορεί να πάρει κάποιο καιρό. Αρνήθηκε να προβεί σε περαιτέρω σχόλια.

Η τιμή της μετοχής της εταιρείας, η οποία έχει την έδρα της στη Μαδρίτη, έπεσε στις 12:01 (ώρα Ελλάδας) κατά 9% στα 0,20 ευρώ.

Η Prisa, η οποία έχει στην ιδιοκτησία της έντυπα και ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς στην Ισπανία, την Πορτογαλία και τη Λατινική Αμερική, είχε καθαρό τραπεζικό χρέος περίπου 3 δισεκ. ευρώ στο τέλος του πρώτου τριμήνου και πέρυσι κατέγραψε ζημιά 255 εκατ. ευρώ με έσοδα 2,66 δισεκ..

Στο δημοσίευμα της Wall Street Journal αναφέρεται πως οι συζητήσεις συνεχίζονται και τίποτε δεν έχει αποφασιστεί και πως η Prisa μπορεί να επικεντρώσει την αναδιάρθρωσή της όχι στις ΗΠΑ, αλλά στην Ισπανία.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι η Prisa είχε εξετάσει το ενδεχόμενο να απαλλαγεί από περιουσιακά στοιχεία που δεν αποδίδουν αρκετά διατηρώντας παράλληλα σταθερά τμήματα της επιχείρησης ως τρόπο για να μειώσει το χρέος.

Η Prisa δέχεται πιέσεις από τη μείωση των διαφημιστικών εσόδων στην ισπανική αγορά, παρά την άνοδο που σημειώνει στη Λατινική Αμερική. Η τιμή της μετοχής της χρεωμένης εταιρείας μειώθηκε το 2012 κατά 73%.