MEDIA

Οι Έλληνες θαλασσόλυκοι σε αυστραλιανό ντοκιμαντέρ

Οι Έλληνες θαλασσόλυκοι σε αυστραλιανό ντοκιμαντέρ

Η σχέση των Ελλήνων με τη θάλασσα είναι το θέμα ενός αυστραλιανού ντοκιμαντέρ, για τα γυρίσματα του οποίου βρίσκεται ήδη συνεργείο στη χώρα μας.


Η εκπομπή θα έχει τίτλο "Greek Seadogs" (Έλληνες Θαλασσόλυκοι) και έχει την υποστήριξη του Υπουργείου Τουρισμού της Ελλάδας και προβλέπεται να μεταδοθεί σε συνδρομητικά κανάλια και τηλεοπτικά δίκτυα Αυστραλίας, ΗΠΑ, Ηνωμένου Βασίλειου, Καναδά κ.α.

Αυτή την εβδομάδα τα μέλη του συνεργείου βρέθηκαν στις Οινούσσες, ένα από τα νησιά που θα παρουσιάζονται στο έξι επεισοδίων ντοκιμαντέρ.

Η ιδέα για τη δημιουργία του ντοκιμαντέρ ανήκει στον Αυστραλό επιχειρηματία Πίτερ Πεντζ, ο οποίος περνάει όλα τα καλοκαίρια του στα ελληνικά νησιά, δηλώνει ερωτευμένος με το γαλάζιο του Αιγαίου, αλλά κυρίως θαυμάζει τη ναυτοσύνη των Ελλήνων. Τόσο πολύ που αποφάσισε να γυρίσει το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στους καπετάνιους, τους ναυτικούς και τους ψαράδες της Ελλάδας.

Ο δηλωμένος φιλέλληνας γνωρίζει πολύ καλά την Ελλάδα, την οποία επισκέπτεται ανελλιπώς κάθε χρόνο εδώ και τρεις δεκαετίες. Πριν από επτά χρόνια μάλιστα πραγματοποίησε το μεγάλο του όνειρο, να αγοράσει ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος και να «οργώσει» τις ελληνικές θάλασσες. Η ιστιοπλοΐα τον έφερε κοντά στον ναυτικό κόσμο της Ελλάδας, από τους κυβερνήτες των μεγάλων φέρι έως τους απλούς βαρκάρηδες των νησιών, που τον καλωσόρισαν στα σκάφη τους αλλά και στις ζωές τους. Τώρα ο Πίτερ Πεντζ θέλει να ανταποδώσει την ελληνική φιλοξενία γυρίζοντας το ντοκιμαντέρ με στόχο να κάνει γνωστό τον κόσμο των Ελλήνων ναυτικών στο κοινό της Αυστραλίας αλλά και να παρακινήσει περισσότερους συμπατριώτες του να επισκεφτούν την Ελλάδα.

Φιλοδοξία του Πίτερ Πεντζ είναι όπως δήλωσε, εκτός από την παρουσίαση της ζωής των «Ελλήνων θαλασσόλυκων», να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα προς την Ελλάδα, που τα τελευταία χρόνια υπέστη πλήγμα. «Αυτό που θέλουμε να δείξουμε και που είναι το κίνητρό μας, είναι ότι η Ελλάδα και τα νησιά έχουν ακόμη μια καρδιά που πάλλεται, είναι ακόμη ζωντανά και υποδέχονται με θερμό χαμόγελο και ανοιχτές αγκαλιές τους τουρίστες» δηλώνει ο κ. Πεντζ.

Παρουσιαστής των επεισοδίων του ντοκιμαντέρ «Greek Seadogs» θα είναι ο ομογενής ηθοποιός Τζορτζ Χουβαρδάς. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ο παρουσιαστής θα επισκεφτεί σκάφη κάθε τύπου, από μεγάλα πλοία της γραμμής και ταχύπλοα του λιμενικού έως παραδοσιακά καΐκια, και θα επιχειρήσει να «χαρτογραφήσει» και να αναδείξει την καθημερινότητα, τις δυσκολίες, αλλά και τις ξεχωριστές ικανότητες των Ελλήνων ναυτικών.