MEDIA

Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Τι έγραψαν τα διεθνή ΜΜΕ για τη συνάντηση Ομπάμα-Σαμαρά

Θετικά είδαν τα περισσότερα δίκτυα ενημέρωσης την συνάντηση μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του Αντώνη Σαμαρά στον Λευκό Οίκο

Ο Ομπάμα εκφράζει τη στήριξή του για τον οικονομικό σχεδιασμό της Ελλάδας, είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της Wall Street Journal για τη συνάντηση του αμερικανού προέδρου με τον Έλληνα πρωθυπουργό, στον Λευκό Οίκο.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε πως είναι πεπεισμένος ότι ο Αντώνης Σαμαράς είναι αποφασισμένος να προβεί σε δραστικές ενέργειες, σημειώνει η εφημερίδα, ενώ συνεχίζει πως «η κυβέρνηση Ομπάμα ελπίζει ότι ο κ. Σαμαράς θα διατηρήσει τη συνοχή της κυβέρνησης, τόσο όσο θα χρειαστεί για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες οικονομικές μεταρρυθμίσεις που αποτελούν προϋπόθεση για να λάβει η Ελλάδα την οικονομική βοήθεια από την ΕΕ και το ΔΝΤ».

«Ο Ομπάμα προτρέπει τον Σαμαρά να αναπτύξει την Οικονομία», είναι ο τίτλος σημερινού δημοσιεύματος των New York Times. Ο Αμερικανός Πρόεδρος, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, προτρέπει τον Ελληνα πρωθυπουργό να βρει τρόπους έτσι ώστε να χτίσει μια υγιή - δυνατή οικονομία, ακόμη και συνεχίσει τις περικοπές στις δαπάνες, σε μια προσπάθεια ανάκαμψης.

«Ο Ομπάμα καλεί την Ελλάδα να ισορροπήσει την λιτότητα με την ανάπτυξη, ενόσω η χώρα βγαίνει από την ύφεση», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της Washington Post.

Ο Μπαράκ Ομπάμα επαίνεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις «τολμηρές και δομικές μεταρρυθμίσεις που ακολουθεί η κυβέρνησή του για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους», μετά τη συνάντηση στο οβάλ γραφείο, σημειώνεται στο ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν πως πρέπει να βρεθεί τρόπος να αναπτυχθεί η οικονομία και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για να αντιμετωπιστεί η «τρομακτική ανεργία».

1

Από την πλευρά της η WSJ Deutschland αναφέρει: «Ο Ομπάμα καλεί για αλλαγή πλεύσης στην Ελλάδα». Με αυτό τον τίτλο η γερμανική έκδοση της εφημερίδας σημειώνει πως ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε ανοικτά την στήριξή του στον Έλληνα πρωθυπουργό και τόνισε ότι «η λιτότητα από μόνη της δεν φτάνει για την αντιμετώπιση της κρίσης».

Η Welt γράφει ότι «ο Ομπάμα καλεί για περισσότερη ανάπτυξη για την Ελλάδα».

Διαβάστε επίσης:

Όλα όσα συζήτησαν Σαμαράς – Ομπάμα

Ομπάμα: Δεν πρέπει να είμαστε κολλημένοι στη λιτότητα

«Ο Ομπάμα μέσω Σαμαρά θα στείλει μήνυμα στη Μέρκελ»

«Ο Αντώνης Σαμαράς προωθεί την Ελλάδα ως προπύργιο σταθερότητας»

ΗΠΑ: Η επίσκεψη Σαμαρά υπογραμμίζει την ισχύ των διμερών σχέσεων

Ολοκληρώθηκαν οι πρώτες συναντήσεις του Αντώνη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον

Συνάντηση Σαμαρά – Ομπάμα με φόντο οικονομία και ενέργεια