Οι πιέσεις για νέα μέτρα στα πρωτοσέλιδα

Οι πιέσεις για νέα μέτρα στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πλιάτσικο στη νέα ΕΡΤ".

Η εφημερίδα γράφει "ΝΕΡΙΤ ώρα μηδέν! Τη στιγμή που σημαντικοί άνθρωποι του ραδιοτηλεοπτικού χώρου κάνουν λόγο πλέον ανοιχτά για «πλιάτσικο στη νέα ΕΡΤ», γνωστοί παραγωγοί ετοιμάζονται να ζητήσουν άμεση συνάντηση με τον πρωθυπουργό για να «μιλήσουν» με στοιχεία, διευθύνσεις και ονόματα για τους εμπλεκομένους".

ΕΘΝΟΣ: "Ύποπτες πιέσεις από τους δανειστές".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εκβιαστικού χαρακτήρα μηνύματα στέλνουν οι Βρυξέλλες. Αξιωματούχοι ζητούν πρόσθετα μέτρα 2 δισ. ευρώ και κλείσιμο των αμυντικών βιομηχανιών. Σταθερή στις θέσεις της παραμένει η κυβέρνηση, πολύ περισσότερο που οι δείκτες της οικονομίας συνεχώς βελτιώνονται".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Γέροντας Γαβριήλ: «Οι Γερμανοί... θα πεινάσουν»!".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένας Σέρβος Ορθόδοξος Μοναχός προφήτευσε μεγάλα δεινά για τους... δανειστές μας".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Μπλόκο» στα 62 έτη για πρόωρες συντάξεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κατάργηση των πρόωρων συντάξεων που χορηγούν σήμερα τα ασφαλιστικά ταμεία μέσω της «κατοχύρωσης» του δικαιώματος αποχώρησης εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων σε ηλικίες κάτω των 62 ετών επεξεργάζεται το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης με την ατζέντα των αλλαγών που άνοιξε χθες ο υπουργός Οικονομικών, μιλώντας για «κοστοβόρες εξαιρέσεις του ασφαλιστικού από το γενικό κανόνα»!"

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ανατροπή. Αύξηση 3-15 χρόνια στα όρια σύνταξης".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σοκ και δέος για τουλάχιστον 1.500.000 ασφαλισμένους με ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα, με περικοπή των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων στους παλιούς (πριν από το 1983) και για όσους βρίσκονται στο ενδιάμεσο καθεστώς (1983-1992) και αύξηση του χρόνου συνταξιοδότησης από 3 ως 15 χρόνια σε όλα τα Ταμεία μια απλή διαρροή του υπουργείου Οικονομικών".

ΕΣΤΙΑ: "Μύθοι και αλήθειες για την Τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τις τελευταίες ημέρες καλλιεργείται ένας μύθος τον οποίο αναπαράγουν όλοι σχεδόν οι πολιτικοί και διαμορφωτές της κοινής γνώμης. Ο μύθος έγκειται στο ότι η χώρα μας έχει τηρήσει στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της που προβλέπονται στο μνημόνιο, αλλά ότι η τρόικα πιέζει και ζητεί την λήψη πρόσθετων μέτρων τα οποία δεν αντέχει ο ελληνικός λαός".

Η ΑΥΓΗ: "Βουλιάζουν στον Σκαραμαγκά".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξαναγκασμένη -ελέω πολιτικής στήριξης- κάλυψη από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Κεδίκογλου στον Ευ. Βενιζέλο για την αμαρτωλή σύμβαση των υποβρυχίων. Μεγάλος εκνευρισμός του πρώην υπουργού Άμυνας για την παρατεταμένη σιωπή Σαμαρά. Σε υπερψήφιση της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής προσανατολίζεται και η ΔΗΜ.ΑΡ. Συνεδριάζει σήμερα η Κ.Ο.".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Έρχεται η σειρά σας...»

Σύμφωνα με την εφημερίδα "καμπανάκι για το εργαστηριακό και διδακτικό προσωπικό των ΑΕΙ. Όπως αποκαλύπτεται από διάλογο που δημοσιεύει η «Εφ.Συν.», ο οποίος έγινε ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ειδικού και Εργαστηριακού Διδακτικού Προσωπικού ΑΕΙ και σύμβουλο του υπουργού Παιδείας, στις 12.500 διαθεσιμότητες ως το τέλος Δεκεμβρίου θα συμπεριλαμβάνονται επίκουροι, λέκτορες και άλλες κατηγορίες προσωπικού".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Τρόικα: Κλείστε ΕΑΣ και ΕΛΒΟ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "επιμένει η τρόικα στο κλείσιμο των δύο αμυντικών βιομηχανιών (Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα και ΕΛΒΟ), σύμφωνα με Ευρωπαίο αξιωματούχο. Η ελληνική κυβέρνηση έστειλε προχθές το βράδυ τις απαντήσεις στα ερωτήματα που της είχε θέσει η πλευρά των διεθνών πιστωτών, μέσω των οποίων αμφισβητούσε ότι οι βιομηχανίες μπορούν να εξασφαλίσουν τις παραγγελίες που είναι αναγκαίες για την επιβίωσή τους".

NEWSBOMB: "Όλη η αλήθεια για τις αποδείξεις".

Πώς θα πάρουμε χρήματα πίσω - Τα νέα μέτρα, η φοροκάρτα και το πλαστικό χρήμα -Αλλαγές έρχονται από την αρχή του 2014 στον τρόπο συλλογής αποδείξεων. Ποιοι κερδίζουν, ποιοι μπαίνουν στο στόχαστρο και τι πρέπει να κάνουμε με τις αποδείξεις και τις φοροκάρτες;

Ο ΛΟΓΟΣ: "Καθ΄οδόν τα νέα μέτρα".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ανάγκη να ληφθούν μέτρα προκειμένου να επιτευχθούν οι δημοσιονομικοί στόχοι του ελληνικού προγράμματος το 2014, υπογράμμισαν από τις Βρυξέλλες πηγές της Ε.Ε., κάνοντας λόγο για δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ στον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ετοιμάζουν νέες ανατροπές στο Ασφαλιστικό".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "προαναγγέλλουν μειώσεις στις συντάξεις του πρώην ΤΕΒΕ (ΟΑΕΕ) και των ασφαλισμένων στα Ταμεία των πρώην ΔΕΚΟ και των τραπεζών. Τα νέα μέτρα αφορούν σε πρώτη φάση τους 250.000 ασφαλισμένους που υπολογίζεται ότι θα συνταξιοδοτηθούν από αυτά τα Ταμεία τα επόμενα χρόνια, χωρίς να αποκλείεται και αύξηση στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης".

ΤΑ ΝΕΑ: "Βαβέλ για τα μέτρα. Σύγχυση, τριβές και παιχνίδια".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σκηνικό Βαβέλ στήνεται σε Βρυξέλλες και Αθήνα για το ενδεχόμενο να ζητηθεί η λήψη νέων μέτρων: η Κομισιόν διαψεύδει ότι ζητά οριζόντια μέτρα, αλλά επιβεβαιώνει ότι βλέπει δημοσιονομικό κενό 2 δισ. ευρώ για το 2014, ενώ στην Αθήνα οι υπουργοί εκφράζουν διαφορετικές εκτιμήσεις για περικοπές στις συντάξεις των «ευγενών» Ταμείων".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Έψαχναν τον Μπεν στο Δενδροπόταμο!".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: " Αποδόσεις-ρεκόρ για μετοχές, αμοιβαία".

Η εφημερίδα σημειώνει "συνεχίζεται η κούρσα ανόδου στο Χ.Α. παρά τις ρευστοποιήσεις που συντελέσθηκαν χθες, ενώ ευρωπαϊκό ρεκόρ ανόδου πέτυχαν τα ελληνικά ομολογιακά αμοιβαία κεφάλαια. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι η ενίσχυση των μετοχών πρέπει να αποδοθεί αποκλειστικά στο επενδυτικό ενδιαφέρον των ξένων θεσμικών, καθώς το εγχώριο επενδυτικό ενδιαφέρον είναι περιορισμένο".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Απορρίπτει την πολιτική διαπραγμάτευση η τρόικα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η τρόικα επιμένει στην κάλυψη του δημοσιονομικού κενού του 2014 έως και 2 δισ. ευρώ, με νέα μέτρα χωρίς οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Αμέσως μετά τις ευρωεκλογές αναμένεται η απόφαση για ελάφρυνση του χρέους, ενώ πολύ δύσκολα θα αποφύγουν το λουκέτο ΕΛΒΟ και ΕΑΣ".