MEDIA

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στα πρωτοσέλιδα

Η ψηφοφορία για την πρόταση μομφής στα πρωτοσέλιδα

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πάλι στα σαγόνια της τρόικας".

Η εφημερίδα γράφει "για σήμερα είναι προγραμματισμένη η νέα συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με τους τροϊκανούς και ο υπουργός διοικητικής Μεταρρύθμισης δηλώνει αισιόδοξος για την τελική έκβαση της διαπραγμάτευσης".

ΕΘΝΟΣ: "Μονομαχίες με καρφώματα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "προσηλωμένη στους στόχους της προχωρεί η κυβέρνηση. Στη μεταμεσονύχτια ψηφοφορία η Βουλή απέρριψε την πρόταση δυσπιστίας. Κορύφωση αποτέλεσε η αντιπαράθεση του πρωθυπουργού και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης με τον αρχηγό της αντιπολίτευσης".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Ιωάννης Βατατζής και διάλυση της Τουρκίας τους επόμενους 18 μήνες!".

Η εφημερίδα αναφέρει "ο Αληθινός Μαρμαρωμένος Βασιλιάς και η «προφητεία» του αμερικανικού «Κέντρου Πολιτικής». Γιατί η μουσουλμανική οργάνωση «Ίδρυμα Νέων Ανατολίας» επιθυμεί διακαώς τη μετατροπή της Αγίας Σοφίας Κωνσταντινούπολης σε τζαμί".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Σύνταξη με μπόνους 7 ετών".

Η εφημερίδα γράφει "ευνοϊκές προϋποθέσεις για έξοδο από το Δημόσιο με 7 χρόνια μπόνους από πλασματικά έτη που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για θεμελίωση (25ετία) πριν και μετά το 2010 και για προσαύξηση της τελικής τους σύνταξης μπορούν να αξιοποιήσουν οι περίπου 650.000 δημόσιοι υπάλληλοι".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Ευκαιρίες εξόδου"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αέρα συνταξιοδότησης έχουν χιλιάδες άντρες και γυναίκες με ανήλικο, που μπορούν να φύγουν στα 50-55 από Δημόσιο, ΔΕΚΟ, τράπεζες και ιδιωτικό τομέα. Ακόμη ευκαιρία εξόδου πριν από τα 62 με μειωμένη και στα 67 με πλήρη σύνταξη έχει μεγάλη κατηγορία εργαζομένων, σύμφωνα με οδηγό που κατάρτισε ο σύλλογος υπαλλήλων στην Εθνική Τράπεζα, ο οποίος ισχύει για όλες τις τράπεζες και τα λεγόμενα ευγενή Ταμεία (δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί)".

ΕΣΤΙΑ: "Κακόγουστη οπερέττα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η πρότασις δυσπιστίας δεν έγινε για να πέση η Κυβέρνησις. Εγινε για να προκληθή τεχνητή όξυνσις, να προβη ο ΣΥΡΙΖΑ σε επαναστατική γυμναστική, να επαυξηθή η φθορά της Κυβερνήσεως και να δυσχερανθή το έργο της. Ομως η προσπάθεια μάλλον έπεσε στο κενό".

Η ΑΥΓΗ: "Πρόβα αντιπολίτευσης από Σαμαρά"

Η εφημερίδα γράφει "σχεδόν αποκλειστικά στον Τσίπρα αφιέρωσε την ομιλία του ο πρωθυπουργός, που κατέθεσε μάλιστα και «πρόταση μομφής» στον ΣΥΡΙΖΑ!"

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Ψήφισαν «ΝΑΙ»".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βουλευτές της συγκυβέρνησης καταψήφισαν την πρόταση δυσπιστίας και... ψήφισαν «ναι» για νέες απολύσεις και διαθεσιμότητες, αύξηση εξώσεων και πλειστηριασμών, νέες μειώσεις στις συντάξεις, μεγαλύτερη αύξηση της ανεργίας".

ΤΑ ΝΕΑ: "Ψήφος-ανάσα!".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "«πολιτικό οξυγόνο» δίνουν στον κυβερνητικό συνασπισμό οι 153 βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που επιβεβαίωσαν την εμπιστοσύνη τους στο έργο της κυβέρνησης και διασφάλισαν την πολιτική ομαλότητα. Μοναδική απώλεια υπήρξε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη, η οποία υπερψήφισε την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ και διεγράφη αμέσως από τον Ευάγγελο Βενιζέλο".

Kontranews: "Θα πάνε για γενοκτονία οι τροϊκανοί".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυτοί φταίνε για τις 6.000 αυτοκτονίες. Έχουν φέρει σε απόγνωση εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ενώ άφησαν άνεργους 2.000.000 Έλληνες. Εχουν κλείσει εκατοντάδες χιλιάδες μαγαζιά, επιχειρήσεις, βιοτεχνίες και βιομηχανίες. Η πείνα θερίζει τη χώρα και οι τράπεζες ετοιμάζονται να πάρουν τα σπίτια και τα χωράφια μας. Χειρότερη γενοκτονία από αυτή δεν έχει γίνει σε κανένα άλλο μέρος του κόσμου".

NEWSBOMB:" Η δυσπιστία έφυγε η δυστυχία μένει"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η πρόταση δυσπιστίας εις βάρος της κυβέρνησης μπορεί τελικά να μην πέρασε και να μην προκάλεσε τις εξελίξεις που κάποιοι περίμεναν αλλά μένει μια οικτρή πραγματικότητα, η δυστυχία του ελληνικού λαού που επωμίζεται τα δεινά της πολιτικής και της οικονομικής κρίσης".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η δυσπιστία καταψηφίστηκε τα ερωτηματικά παραμένουν".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "μπορεί η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης να καταψηφίστηκε από τη Βουλή, όμως δεν δόθηκαν ουσιαστικές και λεπτομερείς απαντήσεις σε μια σειρά ερωτημάτων τα οποία αφορούν το μέλλον της χώρας και κυρίως τα μέτρα οικονομικής πολιτικής που θα ληφθούν για να εξέλθουμε από την ύφεση και παράλληλα να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις που βρίσκονται μπροστά".