MEDIA

«Αρχαίοι κόσμοι»: Ντοκιμαντέρ συμπαραγωγή Σκάι-BBC

«Αρχαίοι κόσμοι»: Ντοκιμαντέρ συμπαραγωγή Σκάι-BBC

Οι «Αρχαίοι κόσμοι» η μεγάλη συμπαραγωγή του ΣΚΑΪ και του BBC κάνει πρεμιέρα το Σάββατο 23 Νοεμβρίου.

Η σειρά ντοκιμαντέρ ξεναγεί τους τηλεθεατές σ’ ένα συναρπαστικό ταξίδι ιστορικής ανακάλυψης: από τη γέννηση των εθνών και της ίδιας της έννοιας της εθνικής ταυτότητας, ως την ανάπτυξη της θρησκείας και τις πρώτες συγκρούσεις ανάμεσα στη δύναμη και τη θέληση, το νόμο και την κοινωνική ελευθερία.

Το σκηνικό εκτείνεται σε τρεις ηπείρους, με σταθμούς στη Μεσοποταμία, την Αίγυπτο, το ρωσικό Καύκασο, τη Μεσόγειο και αλλού. Περνά και καταγράφει εικόνες και απόψεις από το Ιράκ, τη Συρία, την Τουρκία, τη Βόρεια Αφρική, την Αίγυπτο ,το Πακιστάν αλλά και κράτη της Ευρώπης.

Ιστορικοί, αρχαιολόγοι και άλλοι ειδικοί μιλούν για τις πρώτες πόλεις της Εποχής του Χαλκού, τους Περσικούς Πολέμους, τον Μ. Αλέξανδρο και τη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία. Έτσι, ξαναζωντανεύουν μπροστά στην οθόνη: βασιλιάδες και πολεμιστές, έμποροι και φιλόσοφοι, για να δείξουν πώς οι Αρχαίοι Κόσμοι, με τα λαμπρά αλλά και τα μελανά τους σημεία, διαμόρφωσαν τον κόσμο στον οποίο ζούμε σήμερα.

Στο πρώτο επεισόδιο, o αρχαιολόγος και ιστορικός Richard Miles προσπαθεί να διερευνήσει πως προέκυψε η μεγαλύτερη εξέλιξη του ανθρώπινου είδους: ο πολιτισμός. Ξεκινάει από το Ούρουκ «την μητέρα όλων των πόλεων» που βρίσκεται στο νότιο Ιράκ και συνεχίζει το ταξίδι του στην Συρία, την Αίγυπτο, την Ανατολία και την Ελλάδα.

ΣΚΑΪ το Σάββατο 23 Νοεμβρίου στις 22.00.